Första advent




Idag är det första advent. Självklart finns ingenting uppe i lägenheten ännu. Är starkt emot att börja sätta upp adventsljusstakar och julgardiner (och äta vörtbröd, glögg och pepparkakor) för tidigt för jag tycker det tar av lite känslan med jul. Det blir lite för mycket. Detta gör att jag oftast är "sen" med min egna skyltning. Fast i år är det verkligen inte mycket. Ikväll åker allt upp, men det är bara ett par ljusstakar i fönstret och en du här och där. Så tråkigt! Älskar julpyntet och allting med det att göra och När jag blir stor ska jag ha fina julgardiner, dukar, ljusstakar i varje fönster, en massa tomtar och en massa godis som knäck, ischoklad, pepparkakor och lussekatter på bordet 24/7 under hela december. SÅ ska det vara, men i år kändes det helt lönlöst, ingen som helst idé att lägga en massa pengar på matchande julinredning hit, när vi ändå inte kommer ha det nästa år. Så min julkänsla har inte infunnit sig ännu men jag hoppas den smyger sig på ikväll.

Igår hade vi visning på lägenheten, sedan middag med patrik och kvällen slutade med Sofie och Jimmys ihopflyttningsfest, rolig idé att inte kalla det inflyttningsfest. Och varför skulle dom det? Jimmy är ju inte nyinflyttad, han har bott där JÄTTELÄNGE (med mina mått mätt för jag flyttar hela tiden!) Jag har bott på 11 ställen på lite drygt 2,5 år. Våran lägenhet är ju uppsagd nu också så det blir ännu en flytt. Jag är så trött på att flytta haha, nästa lägenhet ska jag fasiken stanna minst ett halvår.

Nu är vi på väg till min kusin. Han fyller år. Han bjuder på middag, härligt när folk bjuder på middag haha. Man slipper tänka ut vad man ska ha, handla det, för att efter det tillaga det och sen diska. Det känns som att man har så mycket tid över när någon bjuder på mat hehe. Ha det bäst=)

Problem?

Hm, konstigt. Min "bartender-kompis" Zandra sa till mig att det inte går att kommentera min blogg, men jag kan inte upptäcka något fel, jag har fått en del kommentarer och kan lämna meddelanden också.. Någon annan som har samma "problem" som Zandra? Förstår inte vad som är fel

Nu är lägenheten uppsagd.. Så nu är 1:e mars ett jobbigt datum haha. På måndag ska jag kolla på 3 lägenheter i borås, ska bli kul. Det är en av lägenheterna som är ruskigt billig, och delvis nyrenoverad, men saken är den att den är superliten till kvadratmeterna men bilderna visar att det är gott om plats i hela lägenheten. Vet inte riktigt hur det har gått till men det ska bli kul att kolla på iaf. Kanske en otroligt duktig fotograf, eller så haha.

Och, vad hände med vintern? Plötsligt över en natt blev det höst igen. Det vita på marken var helt borta och den supertjocka isen på svarte mosse var helt smält och vatten igen. Eftersom vattnet stog stilla så såg jag naturligtvis inte detta så jag kastade en stor pinne ett par meter ut i vattnet och lajka hoppade ett jättehopp och DÖK i. Isen var nu vatten och jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig. Jag blev lika förvånad som hon, men jag hade väldigt väldigt kul haha.

Imon har jag inga planer, ska söka hundra miljoner jobb (nästan) sen är man upptagen varje helg och nästan varje vardag fram till nyår. Så här är det varje jul, med alla triljoner födelsedagar, julbord och fester. Det är så himla roligt men lite stressigt också. Mest stressigt är det ju för plånboken =)

Nu ska jag och vovven ta vagnen till Sophie och hennes hundar Lucky och Buddy och fika. Vi höres!

Uttråkad

Idag är jag väldigt uttråkad, idag är det 1 vecka och 6 dagar som jag har vart arbetslös (om man inte räknar mallorca-tiden).. och jag tycker VERKLIGEN INTE om det. Idag fanns det många jobb på arbetsförmedlingen (vilket är ovanligt) men fanns såklart inga jobb att söka. Man ska ha en viktig högskoleutbildning på en massa år och sen en påbyggande utbildning på 3-4 år till och skulle man mot förmodan faktiskt ha det så ska man vara 25-35 och ha haft 10-15 års erfarenhet. Dom har pluggat så mycket att  mellastadiematten måste ha flugit ur huvudet.
 
Ikväll ska jag till en hobbyaffär och lämna av en hel del julkort som dom ville köpa in, kan sitta bra med lite extrapengar nu till jul så det är bara bra. Jag tar oförskämt mycket betalt tycker jag, och skäms lite, men när man tänker på materialkostnaderna och att affären ska ha 7% så är det plus minus noll. Jag har även nästlat mig in i deras affär en del, hållt kurser och så och jag vill att dom ska anställa mig. Jag vet att dom verkligen inte har råd att anställa en till person men jag ska göra så dom inte kan vara utan mig haha.

En dag full med trisslotter

Ja lägenheten i borås var en speciell historia. Den hade legat på hemnet i 2 månader och hade gått ner från 100 000 till 50 000 och dessutom kunde ägaren tänka sig att gå ner i pris. Det var en nyrenoverad etta som var jättefin. Hyran var superbillig. Hade vi betalat den hyran + lånen hade vi ändå haft en tredjedel av vad vi har nu i månaden. Jaja, nu till saken. Jag ringde mäklaren vid 8-tiden och han blev jätteglad at någon ville kolla på lägenheten eftersom bostadsmarknaden står i princip still i borås. Klockan tolv ringde han mig och sa att han visade ett annat par lägenheten vid 10 och sa direkt att dom skulle ha den. Dom bjöd direkt 75 000 (och då la vi oss eftersom dom verkade väldigt angelägna om att få lägenheten) och skrev kontrakt. Det gck väldigt fort, men så är det iaf. Men vi ger oss inte på boråsmarknaden ännu. Ska kolla på 3 lägenheter i veckan och eddie ska kolla på en. 


Igår skrapade jag en himla massa trisslotter. Jag har haft en trisslott i plånboken med en vinst på 25 kr ett bra tag nu, men igår löste jag in den och tog såklart en ny. Vann 75 kr och tog tre nya, vann 50 kr och tog två nya.  Sådär höll det på ett bra tag och det var kul, skrapade säkert 30 trisslotter och tjejen bakom disken var lika förväntansfull som mig ett tag... självklart slutade det med att sista trisslotten inte gav några pengar alls och jag är nu tomhänt. Borde det inte vara logiskt att man vinner ett par miljoner efter ca 30 lotter? Så är inte fallet iallafall, plånboken är lika rymlig som innan lotterna.

I helgen var det kanonväder hela helgen, svinkallt men soligt och det var is på dammarna så Lajka och Ozzy fick åka skridskor (självklart kollade jag isen innan så dom inte skulle ramla i, och klarade den mig så klarar den alldeles säkert dom) det var roligt iaf, både för dom, men även för mig som fick se dom små bambisarna. Idag är det inte lika fint väder, det är grått och trisst (men lika kallt dock) och då blir man så avundsjuk på Eddies föräldrar som åkte till thailand igår och ska stanna i tre veckor. När dom visade bilderna fick man otroligt mycket feber, resfeber såklart.

Förresten, på tal om ingenting, vad har ni för planer för nyår? 

Hej hej 

Ge-kås

I tisdags var jag och gjorde gångarna osäkra på Ge-kås och som tur fick jag Tina med på mina bus på varuhuset. Det var jättekul att träffa henne, fast det var en kort stund. Det blir säkert längre nästa gång! Det var supermysigt med all julbelysnig och en himlans massa pynt. Gud, jag tror jag är kär i julen. Saknar "honom" den dag "han"  försvinner och blir överlycklig vid första advent då allt firande för "honom" (julen) börjar om.
 
Första advent är redan nästa söndag, oj oj vad det har gått fort den senaste tiden. Många födelsedagar kommer den närmsta månaden också, dessutom haglar fester och julbord så det rinner över. Jättekul, stressigt, underbart, fartfyllt och spännande, precis som vardagen ska vara men inte den bästa tiden om man har dåligt med pengar. Halvstressig period faktiskt. Jag som gärna hade velalt flytta in till något nytt innan jul, det skulle väl antagligen kännas som om allt verkligen skulle lösa sig till det nya året. Någon flytt blir det inte troligt detta året men det finns ju inget som säger att nästa år inte kommer bli bättre? 

Träningen idag gick inte speciellt bra. Jag hade ruskigt ont i huvudet och mådde illa. Jag hade helt plötsigt blivit en av dom som bara fjantar runt å flaxar lite med armarna som resten blir irriterade på. Jag är inte sjuk på något sätt, men det var inte den bästa dagen att sluta dricka kaffe på. Jag som alltid trott att beroende av koffein var total inbillning med bluff och båg. Där fick jag allt så jag teg. Nästa gång jag ska sluta dricka kaffe ska jag inte ha en hård träning. Så man lärde alltså sig något nytt idag igen. Spännande... 

Nu sitter vi och väntar på att sofie ska komma med sin hund Ozzy, och så kan helgfirandet börja!

   

örebros varningsskyltar

Motivationen till att skriva här bleknar mer och mer men jag får ta mig i kragen hehe. Det känns helt enkelt som att jag bara har negativa saker att skriva och då kan man istället vara tyst. Det lärde man sig när man var liten och det är ett mycket bra påstående tycer jag haha. För att göra en otroligt lång historia mycket kort: Det skiter sig mer och mer haha

Helgen gick oerhört fort, men det är väl en del av livet. Alla helger går ju riktigt fort. Började iaf fredagen med träningsförmiddag på gymet. Först lite drygt en timme i vattnet med patrik och jag var helt slut. Sedan gjorde vi en halvtaskig dusch, och satte på oss träningskläder för att äta frukost. Det var mysigt men kändes konstigt att äta frukost på gymet. Efter frukosten gick vi på en promenad för att sedan träna bodycombat. Combaten gick bra i ungefär en halvtimme då jag sneglar på mannen brevid mig. Det såg nämligen ut som om han skulle dö, jag var så orolig att träningen blev  halvgjord för att jag kollade på honom var tionde sekund. Patrik skrattade åt mig och sa att jag skulle bry mig mer om mig själv. Vid stretchningen tog jag ändå fram mobilen och hade tillochmed tryckt in 112 IFALL någonting skulle hända. 
För er som inte vet vem Patrik är, utbildar han sig till personlig tränare och han behöver "öva" och jag har inget emot att han övar på mig, jag behöver träningen :D men han är ganska i början av sin utbildning och är inte jätteduktig men det är alltid ett plus att få en träningskompis, även om det inte är varje gång (och att han är helt träningsgalen och vill att jag ska göra lika mycket som honom.) 

Efter min träninsdag kände jag mig så nyttig så jag gick hem till mormor och umgicks med henne. Hon bjöd på macka, kaffe och sockerkaka. Härlig lunch. 

Förutom min överdrivet långa beskrivning av träningen så inträffade faktiskt lite annat i helgen: Megastor hemmalagad pizza till 8 pers (jätteroligt), Några flaskor vin och ett par skålar humor, lägenhetsvisningar, lek"date" till lajka med en massa andra hundar i torslanda, beck (of course) och så kommer jag inte ihåg så mycket mer. 



För att avsluta detta innehållsrika inlägg tänkte jag visa en bild som jag tog i örebro en vecka innan studenten. Jag vet inte om dom anser att folk är dumma i huvet eller om folk faktiskt blivit arga för att dom inte sett tappan men ändå. Bildn är tagen med mobilen mitt i natten så glöm kvalitén, men kolla här: 



 

odd molly

jag ser precis på ett program där designern till Odd Molly-kollektionen intervjuades. Jag måste säga att i affärer så tycker jag att det ser helt okej ut men den nya kollektionen ser ut som söndriga lapptäcken hela bunten. Detta var det enda i kollektionen som var någorlunda okej.









Nu var det 7 dagar sedan sen jag tränade, usch vad hemskt. Det är ju en hel evighet. usch och fy för förkylnigar, men det blev iaf en långis med lajka och ska väl ut senare igen. Ska nog kunna träna nåt lätt imon hoppas jag.

Igår var 4 st sällskap här och kollade på lägenheten. Får förhoppningsvis något napp på annonsen, många som har svarat men det ska ju funka för alla också. Jag drog med mamma och kollade på en tvåa på 76 kvm i majorna igår, men den var fruktansvärt sliten och lite dyr.  Det var ett enormt vardagsrum och sovrum och ett pyttelitet kök. Ni som var hos mig när jag bodde i ettan på wasa i örebro och kommer ihåg hur köket såg ut? japp det är exakt samma, alltså otroligt litet.  Så den tar vi alltså inte, men det tar emot väldigt eftersom jag Älskar majorna. Det är ju där jag vill bo. Suck. Eddie vill inte följa med och kolla på lägenheter. Jag tycker det känns jättekonstigt men han tycker inte det spelar någon roll  vart i gbg han bor och inte heller hur det ser ut. Han tycker att om jag godkänt det kan han också bo där. Jag skulle nog inte kunna lita så på någon haha. Jag vill verkligen se hur min bostad ser ut, åtminstone på en planriktning innan jag flyttar in. 

Ha det bra

Trevligt besök









Kan börja med att lägga ut bilder från morgonens promenad. Har aldrig lagt in bilder här innan så jag vet inte hur det kommer bli hehe.



Igår kom Tina och Paul hit, det var jättekul men synd att alla var vrålhungriga och halvtrötta och att dom var tvungna att åka så fort. Hoppas dom kommer snart igen, då kanske också kan slå två flugor i en smäll med lisebergs julmarknad. Den är så himla mysig, älskar den. Tycker dom stora grillarna man kan värma sig på är jättehärliga. Dom skulle egentligen komma idag igen men jag hade totalt glömt bort att vi var bortbjudna på middag idag, hade inte en tanke på att jag lovade det för två veckor sedan förräns jag kollade i kalendern. Kvällen avslutades iaf med en flaska vitt och snacks.


Förresten, kolla in här min bytesannons på blocket, visst låter det mycket bättre än det är? haha.. läs texten också för att se hur positiv jag är =)

http://www.blocket.se/vi/19001694.htm?ca=15_s



Nu ska jag gå och var lite social, hej hej!

Varför ska det vara så svårt?

Jag förstår faktiskt inte varför det ska vara så svår att hitta en billig och bra lägenhet? Det känns som att jag lever på blocket och boplats, är där inne 7-10 ggr per dag och jag blir jättenervös om internet inte skulle funka. Så tragiskt haha. Hittar man en kanonlägenhet så hyr dom bara ut den i 2,3 veckor någonting, annars är hyran på tok för hög eller i samma område som vi bor i nu, och det är ju mycket därför vi vill flytta häriffrån, ett hemskt område!
 
Vi kollade ju på en etta vid munkebäckstorg som vi inte fick, och tankarna går fortfarande till den OFTA, jag möblerar den i mitt huvud och nu på sista tiden sätter jag även upp julgardiner och adventsljusstakar för att skapa lite julmys. Där var det iaf ett jättefint område.


Igår var jag ute och borstade lajka, och alla ni som har/ har haft långhåriga hundar vet att håren flyger all världens väg och man sa då helst inte ska göra det i ett bostadsområde. Jag gick alltså en bit bort bakom ett hus (för att inte störa någon med allt hår) och jag ser en kvinna gå förbi lite smånervös ett par gånger, 10 min senare kommer hon tillbaka MED EN POLIS! Då hade hon gjort en polisanmälan för att jag flår hunden. Men herreguuud! Jag blev riktigt irriterad och polisen frågade "Borstar du hunden" och jag svarade "Japp, annars ser det ut som valpar i hela lägenheten av allt hår, hon fäller ju". Han skrattade åt mig, och blev irriterad på den knäppa kvinnan, önskade mig en bra dag och sa att hunden mår bäst av att borstas till kvinnan. Hon blev rosenröd. 

Idag kommer Tina och Paul, ska bli grejt! Ozzy kommer också, och det är bra för då vill man hitta på något mer än bara promenader, man leker lite och så. Men varje gång han åker får jag världens längtan efter 2 hundar, inte bra haha. 


Eh.. ja.. hej 

När puckot i en gör sig påmind.. på McDonalds

Igår (Eller inatt är det ju haha) så var det lite övertid på jobbet och alla var VRÅLHUNGRIGA efter dagens slut. Jag som inte ville slamra i köket och väcka eddie tänkte den smarta idén "McDonalds". Sagt och gjort, körde till Stigs Center och gick in på McDonalds, så här gick samtalet:

Lina: En cheesburgare
Expediten: Tyvärr dom är slut
L: Okej en hamburgare då (nu ökar min hunger- termometer tre grader till)
E: Alltså... dom är också slut.. tyvärr
L: En chickenwrap då (nu ökar även aggressions-termometern ett par grader)
E: Vi har McFeast om du vill ha =)
L: Nä, jag tar bara en muffis då
E: Det här börjar bli lite pinsamt, vi har McFeast, den är Jättegod
L: Ah, jag tar den då

Jo jag beställde McFeast, med sällskap desutom (Och Co) och min hungertermometer var i topp så slängde jag mig på första tuggan. Tänkte att jag hoppar över hamburgaren och går direkt på pommes friten istället. Jag nästan måttar 3 st och kastar i munnen och kom på varför jag äter så sällan på donkan. Jo, JAG HATAR MCDONALDS!! haha så jag var 61.- fattigare och fortfarande hungrig, det där går ju bara inte att äta. Men däremot ska dom ha credit för deras Muffins och Kaffe, supergott är det. Fika på mcdonalds är GOTT!!


Jag har fortfarande lite svårt med dom här tiderna. Är inte van att gå upp efter att posten har kommit, jag har alltid tyckt den kommer väldigt sent här. Att äta marmeladmackor 2 timmar efter min normala lunch, att behöva skrapa rutorna när man åker från jobbet. Allt det här känns mycket konstigt men jag antar att man vänjer sig med tiden hehe.

Många frågar hur jobbet är, och jag har till största del ett enda ord: Smärtsamt. Jag har löjligt mycket träningsvärk, kan knappt röra mig. Har mycket ont i lederna i händerna, känner helt plötsligt med reumatiker på ett helt annat sätt än jag gjort tdigare. Så om någon klagar på att jag har stavfel och att jag hoppar över mellanslag i detta inlägg säger jag bara "Jahopp:P" Det är faktiskt jobbigt med tangenterna. Jobbet är alltså väldigt väldigt fysiskt, men jag tror verkligen att detta  kan vara riktigt bra, eftersom jag inte hinner träna lika mycket som jag gjorde innan. Men arbetskamraterna är mycket trevliga, den biten är riktigt lyckad. Jag är den enda tjejen på nattskiftet och det har ja trivts ganska bra med, jag har egna toaletter och ett enormt omklädningsrum alldeles för mig själv men inatt ska en till tjej börja jobba, och det kanske blir kul=)


Nu precis i denna stund ringde en tjej från warehouse och ville att jag skulle komma på arbetsintervju som bartender. AAAAAH! Shit, nu gäller det att plugga drinkar till förbannelse igen, jag har glömt allt, inte kommer väl jag ihåg! Zandra, jag behöver din hjälp!! shit shit hit

Åh shit, barskolan-boken ska med ut nu när jag går ut med hunden haha

Blinda har bara ett yrke i Sydkorea

Det är många saker som finns i lösvkt nu. Godis såklart, men på senare tiden har det även kommit annat: te, musli.... och BÖCKER!! Jag och madde var i stan igår och gick in på akademibokhandeln och då fanns det böcker i lösvikt. Knäppt om man frågar mig, men jag antar att jag inte är tillräckligt modern hehe. De kostade 69:-/ kg och det blir ju alltså otroligt skillnad på böckerna. Det var en rocky serietidning som inte kan ha vägt många gram men det fanns även uppslagsverk och andra tunga böcker. Måste kosta många hundralappar.

Det blev också PizzaHut-buffe och promenader i stan. Skojjigt skojjigt


En annan sak som jag läste i tidningen och som jag tycker är lite skumt är att i Sydkorea måste man vara blind för att få vara massör. Man får alltså inte vara seende. Och dessutom ska alla blinda genomgå massörutbildningen och sen får dom "välja" om man ska arbeta med det.

Det skulle egentligen blivit Tina och Lenas halloweenfest och det hade vart kanonkul men Eddie är fortfarande sjuk så det blev att jag blev Ozzyvakt itället. Efter en promenix med vovvarna blev det "På smällen" och chips med Madde.


Det är många som frågat vad det egentligen är för jobb jag har fått och jag ska ta det lite kortattat här nu. Det är ett charklager med inriktning på korv. Vi ska ha ett rotationsschema på lite olika saker bla lagerarbete som att lägga saker på hyllor mm, sen förberedning med packning, etikettering och prismärkning sen får man också jobba med administration med kunder och göra beställningslistor till stora mataffärer. Klart man är lite nervös, för jag har aldrig jobbat på ett lvsmedelslager innan, men hur stor skillnad kan det vara på ett vanligt lager? :P Arbetstiderna är 18-03.30 vilekt gör det varken till normalt kvälls eller nattskift men man får det säkert att funka. Åter igen får man pussla med det sociala men det gick ju när jag jobbade kväll så varför inte? Det är inte riktigt mina vakenhets-vanor (kan man säga så? eller?) Iaf ska jag vara uppe så sent jag orkar idag och imorgon så jag orkar jobba till halv 4 på söndag :P
 
Det är bara skit på tv nu. Efter lång tids zappande hittade jag någorlunda okej "Jay Leno" på kanal 9, med rätt gamla avsnitt, men det är inte jättevarierat på en fredag-natt så här. Oftast är man ju rätt upptagen då, kanske därför jag inte lagt märke till det innan hehe

RSS 2.0