Äntligen fredag!

Äntligen fredag igen och idag är det inte bara vanlig fredag utan även valborg! (Är det tradtition att det alltid är dåligt väder på valborg i gbg?)

Så idag blir det (självklart) cortégen och så får vi allt hoppas att den är bra i år när vi står ute i regnet och fryser haha. Ska ni till cortégen idag?

Idag blir det långt ifrån lika bra som det skulle varit idag men det är ändå fredag så det är ju kanon! Vad ska ni göra ikväll?

Kram

Vattengympa

Vet inte om jag sagt det förut men jag har börjat på Vattenträning för gravida. Det är så himla kul och det har verkligen blivit veckans höjdpunkt.

Jag är så himla glad att jag har världens roligaste och mest underbara barnmorska som erbjöd mig det här. Dom flesta får egentligen ingenting men jag har fått möjlighet att gå på massa roliga träningar och möten. Blir det mot förmodan ett barn nr 2 ska jag definitivt ha samma barnmorska, oavsett var i landet jag bor haha. Jag pendlar gärna för att ha henne igen och tankarna att flytta från göteborg stannar lite när jag tänker på att behöva byta barnmorska.. okej nu överdriver jag lite igen men hon är verkligen grym och hon ska verkligen lovordas! Hon pratar alltid med bebisen och hon skämtar hela tiden =)

nej, det är inte jag på bilden haha =)

 

Okej, nu till saken igen. På vattenträningen är det ungefär som en "vanlig" vattengympa förutom att bassängen är jättevarm och skön, personerna är så himla glada, tjocka, trevliga och det är så himla kul att snacka med dom. Flera stycken har jag redan fikat med så det känns kanon =) Dessutom finns det en bastu (halleluleja!!) och världens goaste barnmorska som leder träningen (ÄR alla barnmorskor så jävla underbara? Finns det ens elaka?) Det finns även en kanonduktig sjukgymnast och en massör, kan man önska mer?

Så varje onsdag 15.00-16.45 är jag totalt omöjlig att umgås med, finns ingenting som gör att jag ska hoppa över detta haha. Fast det brukar ta mycket längre än så med tanke på allt snack och bastubad. Förra veckan var jag inte hemma förrän strax innan 21 haha. =) Ni som är gravida ska definitivt fråga efter detta =)

 

Nu ska jag packa min lilla badväska, ha det bäst!


Trötter

Jag har verkligen blivit en riktig trötter. Den senaste tiden har jag sovit halva dagen och det är omöjligt att ta sig upp ur sängen. Jag har alltid sovit väldigt lite (man har väl annat för sig än att sova, eller hur?) och 5-6 timmar var allt som jag hade tid med på natten (haha).

Jag har aldrig vart en morgonmänniska, och oavsett hur trött och omöjlig jag vart på morgonen så har jag alltid vägrat att lägga mig på kvällen, är som sagt ingen människa som föredrar att sova... förrän nu! Nu är det snarare det dubbla som krävs varje natt. Dvs närmare 11 timmar. Helt sjukt! Och dessutom är jag ändå galet trött på morgonen haha. Oavsett hur hårt jag försöker så går det knappt att ta sig upp ur sängen före kl 10 haha. Men imon ska jag upp mitt i natten (om man jämför med hur sent jag vaknar nu) och vara barnvakt till William. Det hade vart totalt omöjligt om jag inte hade haft min underbara sambo som kommer gå upp (och åka) precis samtidigt som mig så jag får både draghjälp upp ur sängen (haha) någon som gör gröten och håller upp mina ögon (okej nu överdriver jag kanske... lite)

Det ska iaf bli kul att ha William en hel dag, men jag kommer troligtvis sova middag tillsammans med honom när han ska sova haha. Eller så blir jag mycket piggare än vad jag tror och kommer vara på tipptopp hela dagen fast att jag går upp mitt i natten =)

tjohej!

Måla måla måla

I soffan, på lajka och på gardinerna... Hela golvet i lilla sovrummet. I taket, på kläderna (minst sagt) och väggarna. Det är ställena det har kommit målarfärg idag!

Vi började måla garderoberna... sen fortsatte vi mot listerna, lajkas matskålshållare, dörrfoderna, innehyllorna i skåpen andra saker vi tyckte behövde lite ommålning. Med andra ord har det målats här hela dagen! Det behövs verkligen i denna hemska lägenhet haha. Det känns som ordet "renovering" inte funnits i ordförrådet hos förra (och förrförra m.m) ägaren till denna lägenhet. Vi tar det sakta men säkert iaf, det kommer troligtvis behöver rustas upp under väldigt lång tid haha. Som tur är blir det långsamt bättre =)

Förutom allt slängandes med penslar och rollers så är nu även lilla sovrummet helt färdigspacklat så vi ska börja tapetsera imon, lovely =)

Konstigt att detta kladd som kommer ÖVERALLT, tar tid, pengar, ork, lust och tålamod är så himla ROLIGT! jag älskar att måla och tapetsera.. jag kanske ska ta och byta yrke, eller vad säger ni? hahaha


14 maj 20.00

Hej hej! Denna inbjudning har en del redan fått på facebook men eftersom jag vet att alla inte har facebook och en del aldrig kollar dom så skickar jag även ut den här! Säg gärna till om du (och en kompis) kommer så jag har koll på det! Har ni frågor är det bara att ringa! Anledningen att det är så sent som klockan 8 är helt enkelt att alla inte har slutat till 7 så alla ska få samma "chans" men vill ni komma tidigare så är det självklart bara att komma =)


Tjejkväll!

Jag har nu slutat på Himmelriket och har en massa sexleksaker till ingen nytta och vill därför göra mig av med dom tillsammans med mina underbara tjejkompisar. Kom hem till mig fredagen den 14 maj (ca 20.00) så snackar vi lite, dricker, har det trevligt och umgås =) för er som vill säljer jag av mina demo-sexleksaker BILLIGT! men även om ni inte tänker köpa något så blir det trevligt sällskap och nya människor som ni kanske inte träffat förut, och det är ju alltid kul, eller hur? :D

Så kom igen, ta med er något gott att dricka, lite pengar (man vet ju aldrig om ni hittar något) och ett gott humör! Vill ni ta med en vän så gör det!

Jag hoppas vi ses! Adressen är Aprilgatan 1B (1:a våningen), 41515 Göteborg. Hållplatsen är Januarigatan med spårvagn 7 och 11, men åker du med spårvagn 6 heter hållplatsen istället Aprilgatan haha. Ring om du inte hittar!

Kram från Lina


Ps. När det gäller sexleksakerna är det först-till-kvarn-principen eftersom jag är kass på att komma ihåg vad alla "paxat" haha. Vi får helt enkelt hoppas att inte mer än 1 person vill ha samma saker =)

hahaha


Ringoling

I morse när jag kom hem stod tv:n på och det var tv-programmet ringoling som var på. Ni vet ett sånt där program man ska gissa namnet eller staden. Tänkte med en gång stänga av den men det var något annorlunda idag, trafikmärken! Det var 12 st trafikmärken och man skulle berätta vilken som var äkta och falska. Jag började skratta lite för mig själv och tänkte att det finns väl ingen människa som har körkort som inte kan vägmärkena.

Jag var tvungen att kolla vidare när jag såg att det var 12 st felsvar. Då började jag titta lite noggrannare och herregud vad svårt det var. Det kunde vara att dom haft ett streck på fel håll, att dom utelämnat ramen eller att att dom flyttat något några millimeter åt något håll. Till slut fick jag hämta den gamla körkortsteori-boken och börja leta. Även med facit i hand var det inte det lättaste men efter ett bra tag så visste jag svaret. Tänkte att när man har dåligt med pengar är det ju grymt dumt att spela om pengar, men jag tänkte ändå att det bara är tio kronor. Och jag kom faktiskt vidare och dom ringde upp mig, blev såååå glad men icke sa nicke, det var någon annan som svarade först. Tydligen ringde dom till 3 st och den som svarade först kom in till studion. Självklart hade dom såklart fel svar. Suck, kunde inte jag få komma in?

Haha, ja detta var inte bra för framtida dagar, när jag nu insåg att det faktiskt är möjligt att vinna dessa dumma tv-program haha. Jag ska inte ringa in en gång till... jag ska inte!... eller? hahaha

Bortkastad dag

Ja, ibland känns det verkligen som en bortkastad dag när man inte har gjort någonting. Tyvärr blir dessa dagar bara fler och fler. Jag vill ha någonting som alla andra verkar ha, passion för någonting. Någon hobby eller intresse som man bara verkligen brinner för och som blir duktiga på det!

Jag vet inte hur jag ska klara sommaren om detta kommer fortsätta haha. Jag har sökt 2 st sommarkurser på distans iaf. Det fanns mängder av kanonroliga "vanliga" kurser men utbudet på distanskurser är kasst, milt sagt! Jag har sökt amerikansk nutidslitteratur och datoriserad systemvetenskap. Båda på distans och båda på heltid men det är tyvärr ingen som verkar kanon direkt men prova måste man ju alltid göra. Framförallt ger det någonting att göra när man blir för varm i sommarsolen haha

Har ni några andra tips på roliga kurser (eller någon hobby) som ni tror skulle passa mig i sommar? :D


Det finns mängder av jobb i Sverige, att det är extrem arbetsbrist i landet är oerhört överdrivet. Alla som verkligen vill kan få jobb. Tyvärr är det oftast skitjobb där arbetsgivaren utnyttjar arbetstagaren men varför kan det inte finnas så mycket jobb så folk kan välja vad dom vill jobba med? Det är alldeles för många som mår dåligt eller känner obehag inför jobbet, det kan även gå så långt så man tillochmed hatar jobbet. Ca 65%. Jag är definitivt en av dessa 65%, jag har inga som helst problem med jobb men jag hatar det verkligen. Jag längtar så jag nästan spricker efter ett jobb jag trivs med och en lön som är skälig. Men tills dess så får jag försöka hitta mig en hobby så inte dagarna känns meningslösa och bortkastade. Livet är kort, finns ingen idé att slänga bort dag efter dag! så kom igen, ge mig tips :D

Tack, hörni!

Jättekul att så många läste blogginlägget om den halvfärdiga bullen. Läsarsiffrorna har aldrig vart så höga, inte ens i närheten så det var kanon att gå in och kolla dagen efter!

Aldrig tidigare har jag fått så mycket sms, telefonsamtal, mail, besök med blommor (och andra trevliga presenter) och privata meddelanden på en och samma dag så nu kommer jag vara glad fram till midsommar

Tack för alla grattiskommentarer, överallt!

Bullen är halvfärdig!

När jag skrev på facebook att bullen var halvfärdig var det en hel del som sa "åh vad gott" eller "när kan man komma över" men njae det är inte riktigt en sådan bulle som ligger i min mage haha. Idag var iaf det efterlängtade ultraljudet. Det var väldigt kul och spännande och se våran älskling. Helt fantastiskt att man kan kolla så hjärnan har alla delar, att inte ryggraden saknar kotor, att den är i den storlek den bör vara för åldern och en massa massa annat. Jag tillhör verkligen en av dom som tycker läkarkonsten är helt fantastisk.

Ja nu kommer frågan (på sms, telefonsamtal och besök) varför i jösse namn jag hållt det hemligt så länge. Ja, något bra svar har jag inte på det egentligen förutom att jag ville veta att det var ett friskt litet barn som sparkar mig dagarna i ända och självklart ville jag också veta om det var en tjej eller en kille men icke sa nicke, den ville absolut inte visa könet. Det ska tydligen vara en hemlighet för mamma och pappa ett tag till. Den vände sig så man fick ryggen emot, sedan så vände hon kameran och då vände "den" sig tillbaka igen. När barnmorskan skulle mäta låromfånget la den handen mellan benen (i vägen) och hade hjärtrytm som var normalt för både grabbar och töser. Suck! Haha.

De jag träffar ofta var svårast att hålla det för, men det gick inte länge. Redan för ca 2 månader sedan så gick det inte att dölja oavsett vilka tröjor eller byxor man använde. Jag försökte med tjocka luvtröjor och allt möjligt men snart gav jag upp haha. Eddie tyckte det var vansinne att hålla på det och ville visa för hela världen att han skulle bli pappa. Jösses vad han haft svårt att hålla sig men nu har han fria händer att säga precis vad han vill haha.


(Det du ser på bilden är huvudet till höger, magen till vänster. Sen så försöker han/hon leka med sina fötter så det är alltså lårbenet som är över magen)



Jag tog denna lista från Lindas hemsida, jag tyckte den var mycket passande idag:


Vilken vecka är du i nu?:
v 20 (19+2) (så bullen är halvbakad alltså haha)
När fick du reda på att du var gravid?: Ca i vecka 3 så VÄLDIGT tidigt, men då hade jag ingen aning om hur långt det hade gått. Kunde lika gärna vara en som tolv veckor hehe
Var graviditeten planerad?: Ja, om den hade inträffat om kanske 5 år haha. Så nej, inte ett dugg
Hur kom du på att testa?: Det var Eddie som tjatade (men jag tyckte det var alldeles för mycket pengar att slösa pengar på något som jag redan visste svaret på). Men han var ruskigt säker på sin sak och till slut fick han som han ville och jag köpte ett test. Och sen 4 till.. Jag kan fortfarande inte förstå hur det gick det haha.
Hur många test köpte du?: 5 stycken hahaha. Jag köpte två st billiga tvåpack och sedan ett avgörande svindyrt en-pack.
Vad kände du för känsla?: Jag hade nog TROTT innan att jag skulle få panik men konstigt nog blev jag kolugn, har aldrig vart så lugn. Det kändes som om jag kom ut från ett spa. Men däremot trodde jag inte på det. Var bombsäker på att dom visade fel men även när barnmorskan gjorde ett ultraljud för att konstatera graviditeten så var jag lugn och inget annat.
Vad sa pappan?: "Jag SAAA ju det!! Varför lyssnade du inte på mig"
När kände du glädje?: När v 12 var över men innan dess var det nästan bara oro, mycket lite glädje.
Vilka var de första graviditetstecknen?: De första tecknena missade jag själv men eddie reagerade ju på dom haha. För det första så hatar jag "snyftprogram" och blir så jävla irriterad när folk gråter i tv och har i hela mitt liv tyckt så. Sen en kväll kollade vi på Extreme Home Makeover och tårarna sprutade vilket aldrig hänt innan. Lite senare på kvällen kollade vi på NallePuh och i en scen så försvann Nasse. Jag grät så att jag hade svårt att andas och fick hyperventilera. Dagen efter var det tv4nyheterna och en kille som hade blivit av med benet. Jag grät så mycket att jag nästan svimmade.. Antar att jag borde insett det då hahaha
Har du börjat inhandla grejer: Ja, det gjorde vi väldigt tidigt (läs alldeles för tidigt) men det kändes lättast för plånboken att dela upp det på flera månader.
Hur berättade ni för era föräldrar?: På min sida så tog vi in mamma på julafton i ett särskilt rum när alla gästerna satt och åt dessert. Jag var så nervös att jag skakade och mådde illa, det värsta jag berättat för någon nån gång. Egentligen skulle Eddie berätta men han frös också till och så vi stog egentligen bara tysta båda två haha. Jag var tvungen att vika om den vikna tvätten för att lägga händerna någonstans. Till slut sa jag att hon hade en till julklapp som inte gick att öppna och att den var hemlig. Eddie kom bakom mig och la händerna på magen och så sa jag att "du ska bli mormor". När vi skulle komma till Eddies föräldrar var vi båda mycket lugnare eftersom den första reaktionen var bra haha. Vi åkte hem till dom via Ica där vi köpte ett varsitt kort till dom med en bekymrad apa på, med händerna framför ögonen med texten "ooh SHIT!". Inuti kortet var det en bild på ultraljudet och så stog det "Grattis du ska bli farfar/farmor".
Bor du och barnafadern ihop?: Japp, det är vi och hunden
Känner du någon annan som är gravid?: Ja! Ingen väldigt nära vän men mängder av bekanta. Det måste vara en riktig babyboom i år, känns som alla blir på smällen. Barnmorskan sa att på hennes mottagning är det REKORDMÅNGA i år, aldrig vart så många 2010-barn och aldrig förr vart så många augustibarn. Spännade!
Bor ni barnvänligt:? Nja, medel, det får duga
Har du några krämpor?: Ja, nog känns det alltid haha
Är barnafadern engagerad?: Ja då, kan inte önska mer :)



Thats all, folks! Kram på er

Ikväll....

Ikväll sker det!

Trevliga överraskningar är aldrig fel :D

Och grillsäsongen är nu officiellt invigd!

Ja, men visst, kan det bli mer underbart? Årets första grillning avklarad och herrejösses vad gott det var. Vi grillade spett med fläskfilé, kyckling, tomat, lök, paprika, champinjoner och broccoli. Dessutom blev det grillade revbensspjäll, majskolvar, bakad potatis, fläsksvål, ananasbitar och grillad banan med aftereight till efterrätt. Självklart med en enorm grönsallad. Helt vansinnigt! Vad tänkte vi på egentligen? Självklart blev inte bananen rörd efter maten. Inte heller den bakade potatisen och knappt märkbart den enorma grönsalladen. Ingenting blev uppätet och alla blev illamående mätta...

Och nu kära vänner, vad har vi lärt oss av det där? Svar: Det kommer fler kvällar! Även om vi har svårt att tro det och att det kanske blir gråa sommarkvällar så kan vi inte grilla allting på samma gång! Även om dom mot förmodan skulle vara oerhört få så kommer dom, våra kära grillkvällar. Gör inte vårt misstag!

(bilden är tagen)

 

Däremot måste jag säga att det var SÅ underbart att äntligen få göra detta. Grillat är ju verkligen det absolut bästa jag vet och jag hoppas det blir grillat var och varannan dag i sommar. Visst kunde vi sitta ute på balkongen. Trångt var det och kallt var bara förnamnet men det var allt värt det! Vi hade varma fleecefiltar på oss när solen sken och den verkade vara på oerhört bra humör men när den gick i moln så var vi tvungna att flytta in till köket men det betyder ju bara att man kan sitta ute längre nästa gång, eller hur? haha ;)

 

har ni grillat än i år?

 

 

PS. 3 dagar kvar! Glöm inte läsa då


RSS 2.0