Vi flyttar!

Vi fick lägenheten! så det var bara att springa hem och ta en massa bilder för att lägga ut på blocket. Kolla in annonsen och säg vad ni tycker:
http://www.blocket.se/goteborg/Stor_fin_tvaa_uthyres__1_ahandskontrakt_25605567.htm?ca=15&w=1

jag kan ju ändra den om ni har nånting som ni tycker ska ändras på den :)


Tacos

I helgen blev det tacos för hela slanten. Gud så gott haha. Det är ingen fara alls att äta det i 2 dagar i rad, skulle nog kunna äta det 2 dagar i rad under alla veckor. Gott och går ju att variera till tusen.

I fredags var Alexandra, Jenny, Tobbe och Sofie här och åt gott med en massa skratt och i lördags tog jag mig till lerum för att komma hem till cissi där madde väntade med ännu mer god mat och gott sällskap.

I går blev det dock fläsk och löksås. Efter mexikanskt kan det vara gott med husmanskost haha. Vi blev bjudna på söndagsmiddag hos mormor. Det är trevligt att bli bjuden på mat men jag tycker det är så kul att laga mat själv så mer än en dag i taget vill jag helst undvika. Jag kan hålla med om att köttbullar och makaroner inte är så kul att göra men att man alltid hittar nya vägar, nya ingridienser och nya smakupplevelser när man står och pillar i köket är kanonkul! Nu är förresten "min" kokbok på väg till tryckeriet. Ska bli kul. En kompis som inte ville nämna sitt namn har vart hemma hos mig. MYCKET! och tyckte att maten var så god och annorlunda att hon ville ha en kokbok av mig. Jag tyckte det var en kul grej för så måste man ju fota varje maträtt man gör och tänka efter vad man egentligen använder i varje måltid. Så de senaste månaderna har jag suttit mycket med adobeprogrammen och nu är den ivägskickad till tryckeriet. Det var rätt dyrt när man tog så lite exemplar men nästa bok kan man ju göra i fler exemplar, det blir ju betydligt billigare :D

Tackat ja

Ja vi har ju tackat ja till lägenheten men eftersom vi inte får reda på något förrän på onsdag får vi helt enkelt hålla tummarna. Eftersom inflyttningen är 1 feb så är det verkligen snabba puckar om vi får den. Jösses

Tack för alla svaren som jag fick, ni tyckte precis som vi. Det suger att flytta men är egentligen den enda utvägen nu känns det som. Jag har väl egentligen inget emot att flytta i sig men jag hatar att packa (och vi har ju flyttat så många ggr nu, vill bara ha samma lägenhet) och alla merkostnader det blir med att flytta abbonemang, alla tusen flyttlådor och att hyra en bil. Men det blir ju oftast mycket bra när det väl är färdigt!

För att det ska gå snabbt och smidigt skulle vi behöva 2 "flyttgubbar" till. Finns det någon som skulle kunna tänka sig det? Vi har inte pengar men pizza bjuds det såklart på :)

Dilemma

Ja, kära vänner, nu vill jag ha er hjälp. Jag och Eddie har snackat, diskuterat och skrivit listor de senaste dagarna och vi har väl i princip bestämt oss men kan vara kul att veta vad ni tycker också.

Idag bor vi kanonfint i härryda, en tvåa på 80 kvm med en balkong på 40 till. Vi är ett litet hyreshus vilket betyder att vi är få stycken i tättstugan och vi känner alla varandra mycket bra och umgås varje dag. Vi har egen trädgård så lajka får springa fritt och kan vara ute så mycket hon vill. MEN! det är kallt! mycket kallt, och vi har mellan 5-10 grader INNE och man är ständigt sjuk pga kroppen måste "försvara" sig mot kylan hela tiden. Hyran är 5700+ ca 1500-1600 kr i el varje månad. Detta är inte så mycket pengar egentligen men det bygger ändå på varje månad. Vi har pratat med hyresvärden men eftersom inte värmen ingår i hyran och det är så kass isolering i huset spelar det inte så stor roll vad han gör. Det enda han kan göra är att sätta in extra elelement i lägenheten men då får vi minst en tusenlapp dyrare elräkning viket vi inte har råd med. Det kanske inte låter så farligt med ca 10 gr inne men det är väldit jpbbigt. Man fryser ständigt, är irriterad, mår illa, feber och ont i lederna när man frusit så länge.

Nu har vi fått ett lägenhetserbjudande på en trea i kortedala. Lägenheten är på 70 kvm dvs mindre än det vi har nu, men välplanerad. En helt okej lägenhet, inget fel på den men det är väldigt svårt att "flytta ner sig" när man ändå har en väldigt fin lägenhet. Jag vill egentligen inte flytta in till gbg igen och inte heller till det området men den är VARM! Hyran är 5400 men då ingår(!) värme, vatten och kabeltv vilket gör att man sparar ca 2000 kr extra i månaden. Dessutom kan vi sälja bilen och sparar ytterliggare minst 1500 i månaden. En annan sak är att jag måste betala en dubbelhyra för det är infyttning redan om 2 veckor så det är snabba bud.

Vad tycker ni? Ska vi flytta redan om 2 veckor för att bli friska och spara pengar, eller ska vi stanna och "vänta ut" vintern då lägenheten är skitfin på sommaren. (Men då är ju snart nästa vinter här? och det kanske blir samma sak) eller helt enkelt bara ha is i magen och hålla tummarna att man får en annan lägenhet snart, kanske i ett annat område eller ännu billigare hyra. Då ska man också tänka på att det är stor bostadsbrist i gbg och att ens få erbjudande är väldigt ovanligt..

Vad skulle ni gjort?


Stressig dag

Igår var det tusen saker som skulle göras. Jag insåg snabbt att jag inte skulle hinna mellan de olika ställena med kollektivtrafiken så jag tog bilen. Jga gillar egentligen inte att ta bilen, tycker det är helt överskattat. Om man ska åka iväg långt eller handla mycket är den kanonbra men i övrigt tycker jag mest det är ett dyrt ont.

Åker man iväg på vanlig veckohandling, till jobbet, kompisen eller till stan finns det ingen som helst anledning att ta bilen. Lämna bilen och rör på fötterna istället :D

På bilprovningen

Gick det definitvt inte som beräknat. Jag trodde den skulle gå igenom utan problem men när han gav mig pappret fick jag 8 ( ÅTTA!!!) tvåor. Jag kunde inget annat än att gapskratta och han trodde nog jag hade räknat med mer..

Vissa saker var allt lite löjliga tycker jag bla:
*Spolarvätskan slut (men sluta, klart jag fyller på den på vägen hem då)
* Höger bak- positionslampan sned (men vänd tillbaks den då?)
* Halvljuset hade för hög position (men det är ju bara att vrida på ratten, jag kan göra det åt dig om det är jobbigt)
* Rattinställningen har fastnat (vilken himla tur att det bara är jag som kör bilen och inte behöver ändra på rattinställningen med tanke på att den är inställd efter mig)

De andra 4 kan jag gå med på. Tråkigt men det är ju ändå bra att veta att bilen man kör är säker. Det blir nog dyrt på verkstad även att det är rätt simpla grejer, det är nu man önskar man kände någon med bilintresse (och kunnande) som kunde hjälpa mig så det inte blir så dyrt... Ska iaf till en verkstad här i närheten imorgon och ta ett kostnadsförslag. Blir det för dyrt fixar jag det privat, säljer den eller ställer av den.

Fick även nr till en gubbe där som frågade om jag ville jobba där, det tåls ju att tänka på. Tråkigt jobb som f*n men kanske bra betalt?

Gick eran bil igenom besiktningen?


ÅÅÅÅH

Gud, vad surt! Jag har suttit med en bloggdesign (nu när julen ska kastas ut, ska den även ut här på bloggen) i MÅNADER!! och sen när datorn i princip ligger i soporna och innehållet är försvunnet så är även designen borta!

Blir väl till att bara börja om igen. Det är nu vid såna här tillfällen man önskade att man kunde det lite bättre, tyckte det var lite roligare och hade en dator som klarar av sånt!

Herregud, jag har alldeles för mycket fritid

RSS 2.0