.

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!!!!




hoppas ni får en trevlig kväll!


Känns mer som Lördag

Mamma och hennes kompis Anette (som jag fastnade hos härom dagen i många timmar) var här och åt lunch idag och så köpte Anette födelsedagskort av mig för alldeles för mycket pengar. Men hon var envis!

Dom tyckte iaf maten var väldigt god, fast om jag ska vara ärlig så var det ändå den maten jag hade planerat, fast bara till eddie och mig då. Det blev kycklingklubba, couscous i ugn, Eddies absoluta favorit: Mangosås (Ni ska bara veta hur avundsjuk och snopen han blev att jag hade gjort den idag "utan honom" men det han inte vet är att det finns en hel burk till honom när han kommer hem, det får bli en överraskning ;D ) och en megagod sallad, gud jag älskar sallad, fattar inte att det ska vara så dyrt med grönsaker!

Nu ska jag fortsätta att "jobba" lite med den lilla inkomst jag har

Ja, men hörni, ha en bra Söndag!  

Amazing Thai

Igår bröt vi den otroligt långa, eller ja treåriga traditionen att äta på Restaurang bamboo den 26/12. Igår blev det Amazing thai



Samma tanke som bamboo, att man tar sina grönsaker och kött så steker kocken på ett stekfat när man ser på, men jag kan nog tycka att det är lite mer familjärt och servitriserna är supersnyggt klädda, dom har fixat hår och polerade skor och sen allt emellan är också hög klass, det är så fint när dom verkligen anstränger sig.. sen är ju inte Amazing thai lika dyra heller, och det är ju alltid trevligt :D

Härlig jul

Igår fick jag en massa jättehärliga god-julhälsningar. Antingen så gjorde jag något eller så fungerade inte täckningen på mobilen så jag svarade inte på de allra flesta, men god jul till er också :D

Det känns som om jag öppnade paket hela dagen, underbart. Jag totalt älskar paket. Konstigt att man kan bli så exalterad bara för att man inte ser vad som finns i. Det är själva inslagningen jag tycker är superkul. Sen vad som är i är inte lika viktigt, det är faktiskt tanken som räknas. Jag fick många klappar också. Från min släkt fick jag örhängen från glitter (yeeej), ett minneskort till mobilen (börjar bli trisst att  man bara kan ta 5 bilder i taget med internminnet), bestick och ett linne. Tur att man har så stor släkt haha. Sen fick jag Dessutom ett paket kaffe av eddie och 3 minikokböcker av hans släkt.  Herregud vilken jul!! :D

Nyår börjar närma sig också, och har fortfarande inte bestämt vad jag ska göra. Örebro lockar men jag gillar att vara nära hemmaplan, speciellt nu när lajka är så rädd så är det bra att vara i gbg-omrädet. Trisst bara att alla verkar åka bort över nyår.. Eller?

Superväder... fast ingen snö

Jaha så är det två dagar till jul. Gud, kan det bli härligare? Ja ska man vara petig så hade det inte gjort något med ett antal fler ören på kontot och en riktigt vit jul. Fast jag måste säga att det är superfint väder idag. Det är kallt och jättesoligt och fint. Synd att det inte är en flinga på marken... men det är ju inte försent än!

Igår firade Jaana sin födelsedag (hon fyller den 24:e egentligen men hur kul är det och ha ett helt kalas just den där dagen) och det tog emot lite att åka dit, vi hade en del annat planerat i huvudet. När vi väl kom dit bjöds vi på god fika och det visades sig att det blev riktigt trevligt. När vi ganska sent kom därifrån, skulle vi vidare till amhult och skulle hämta lugnande piller till lajka hos Anette.

Vi stog ett tag i hallen och sedan blev det att vi gick in i köket. När vi hade stått och pratat där ett tag frågade hon om vi ville ha kaffe och vi gick till bordet. Där bjöds det också på mycket god hemmagjord tryffel. Efter ett par timmar gick vi istället över till soffan och tog ett glas vin. Och ett till, och ett till och innan vi visste ordet av var klockan mitt i natten. Vi hade totalt glömt av både parkering och att eddies "semester" faktiskt inte har börjat än så vid 4 på morgonen rusade vi ut och räknade med en fet bot eftersom vi hade lagt på för 15 min, det var ju faktiskt det som var meningen från början. Men från dom här tio minuterna som tanken var från början blev det alltså ca 7 timmar. Tiden går fort när man har roligt alltså. Vi fick inga böter, tack och lov. Och självklart hade vi glömt mat och allt som har med det att göra, så när vi kom hem hoppade eddie i bingen och jag lagade mat till honom så han skulle ha till lunch idag. Det fick han. Kyckling med sötsur sås och quinoa. Inte min favorit men vad har man att välja på så här dagen innan lön? haha

Jag hade iaf satt klockan på 8 och konstigt nog var det inte ett dugg svårt att gå upp. Vädret och humöret var på tipptopp tills jag upptäckte att både kaffet och filen var slut. (KATASTROOF hehe) så jag improviserade och tog korvbröd och sodastreamad saft, och det fick funka haha.  Det gjorde så hundarna inte var ute förrän strax över 9tiden men ingen av dom verkade bry sig väldigt. Dom sov trots allt lika lite som oss. Men dom tyckte det var kul med så mycket folk tror jag.

Dåliga förlorare?

Kolla detta...


och gråt av skratt hahaha

Ett onödigt inlägg om prismärkning..

Ja det här med soda stream har verkligen blivit en succe. Gått med raketfart upp men tydligen vill dom att alla hushåll i sverige ska äga en för det är mer marknadsföring nu än någonsin. Jag och Eddie har (såklart) också en. Använder den ganska flitigt men inte riktigt varje dag. Men jag har börjat undra vad det är man betalar för egentligen.

Soda Stream (märket) har varit ensam på marknaden i ca 30 år med den "gamla" flaskan. Väldigt få nappade på idén, kanske för att den läckte ut väldigt mycket kolsyra och patronerna tog slut fort. Men så fort Soda Stream gjorde en ny modell började det komma upp kolsyremaskiner som ogräs en solig sommardag. Den "nya" Sodastreamen kostade 595kr för den vita och 995:- för den svartsilvriga men väldigt snabbt kom WasserMaxx upp på bla gekås, rusta, ÖB och andra lågprisaffärer för ca halva priset men dog ut ganska fort för att man var tvungen att köpa till både patron och flaska. Efter ett tag började dom komma tillbaka igen och kolsyremaskinerna blev mer och mer populära. Idag kostar en sodastream ungefär 700 och WasserMaxx kostar nu ca 1300:- och har kommit på mer "fina" ställen som cervera och ica maxi. Kan den verkligen ha blivit så förbättrad att den har gått upp ca 1000:- på ett litet tag eller har man börjat fått betala för märket? Sodastreamen har också gått upp med otroliga säljsiffror men har ungefär samma pris nu som för 4 år sedan när den kom och ändå har den gjort stora framsteg.

Igår hittade jag också en kolsyremaskin för 99:- på rusta.. Jag smakade på vattnet och kände ingen som helst skillnad på det vattnet och det som kommer ur min SodaStream. Betalar man alltså ca 1200:- för mycket bara för märket AV VATTEN!!??


Anledningen till detta onödiga inlägg var att jag snackade med en gammal kompis, Patrik inatt och pratade om just detta, att affärerna ändrar priserna från en dag till en annan och tror att folk går på det. Det värsta är att vi faktiskt gör det! Det är ju pinsamt. Jysk ska vi inte ens prata om, dom är nog värst alltså, jag verkligen bojkottar jysk. För ca 4 år sedan betalade jag 75kr för ett bäddset med kinesiska tecken. Ända sedan den dagen har priset på just detta bäddset pendlat mellan 150kr (vid extrapris) ända upp till 500:- beroende på vad det är för dag. Min kusin köpte det för 300 kr och tyckte han gjorde ett jätteklipp. Tro f*n han blev arg när ja berättade vad jag betalade. Precis samma var det med mina utemöbler men det ska jag inte gå in på nu. Nu har jag klagat färdigt för idag. Iaf på våra priser.


Så skit i jysk och börja med lågprisaffärerna haha. Älskar rusta och ÖB! :D

Klump i magen

Jaha, ännu en grej som gör newsec annorlunda som fastighetsvärd (förutom dom superhöga hyrorna och dåliga standarden haha) är att det är inte en, utan tre besiktningar för att verkligen se om man gjort någon skada. Första är ikväll. Jag är superorolig att dom ska lägga på oss en jävla massa skit som vi absolut inte gjort.. Egentligen behöver jag ha med mig någon som är jättestark när det gäller att säga emot "såna där" människor. Såna där människor som har papper i handen och all befogenhet att sätta en på en massa massa skulder. Tro mig, Jag har redan ekonomiska problem så det räcker..

Önska mig lycka till

Älskade klementiner

Igår köpte jag ett 30-pack klementiner på Willys för 4 kr! Dom hade köpt in alldeles för många. Ja, jag klagar inte, jag älskar när det är billigt. Det ska bli supermumsigt haha. Jag hoppas dom är riktigt riktigt sura.






Idag är det en vecka kvar till julafton. Ska bli mysigt, speciellt skinkan. Lätt det bästa med jul hehe. Kommer äta skinka hela dagen i flera dagar i sträck känns det som. Men EGENTLIGEN är det väl ändå det julen är till för? Att kunna äta, äta, äta och sen äta lite mer när magen är full. Sen när man är så proppmätt att man får rulla fram åker godiset fram på bordet. Och ingen får dåligt samvete för detta hemska ätande. Först en massa massa köttbullar, sylta, janssons, sill, SKINKA å ja allt annat. Sen åker knäck, pepparkakor, risálamalta och såklart alladinasken fram. Mysigt värre! Jag vill ju verkligen inte ha det så varje dag, men det är väl just det som gör julhelgen så okej att mumsa i sig så det står ut genom öronen hela dagarna.


Jag har fått anställning på himmelriket förresten. Det är bara ett extraarbete men lite pengar kommer iaf in. Så ifall ni tänker ha ett homeparty, kontakta mig och ingen annan hihi, Jag tänker bli bäst!



 

Med tanke på föregående inlägg..

Nu gör jag så här istället, jag lägger helt enkelt ut ett julkort här och så är det till ALLA! Kanske inte lika personligt men då har jag iaf inte hoppat över någon! Till er alla, från... mig själv, en Riktigt God Jul!




Och GOTT NYTT ÅR!!

Varje jul..

Varje jul är det så här. Jag får en massa fina och välskrivna julkort och jag skickar aldrig tillbaka till en enda person. Jag har lite dåligt samvete för detta, men kan ärligt säga att jag inte direkt tänker på det. De år jag tänker skicka julkort till alla snälla människor som gör det samma för mig är det alltid försent. Så ingen är bortglömd, för jag skickar nämligen inte till någon! Men nästa år ska det ändras :D

Jobb i örebro?

Jag börjar få sömnproblem igen. usch, sitter nu i denna stund och kan verkligen inte sova. Antar att det är inget som direkt driver mig. Finns inget jag måste upp till på mornarna, och alltså heller inget att gå och lägga sig för. Av tidigare erfarenhet vet jag att det ändrar sig så fort ja får jobb igen.

Jag har kanske kanske kanske fått jobb i örebro och då går flytten norrut i mitten av februari. Japp så alla örebroare, jag kanske kommer tillbaka! Ska jag vara ärlig vet jag inte hur jag tycker om det. Båda positiva och negativa tankar om det. Jag älskar verkligen Göteborg men här finns varken lägenheter eller jobb, och där har ju verkligen örebro en fördel. Örebro känner jag ju verkligen till och vill gärna "börja" umgås"  igen med de personer jag tappat kontakten med. Kanske tar jag med mig Tina också? ;)

Idag var det firande för morbror martin. Vi tänkte vara där en kort stund för att mest hälsa men det visade sig bli en händelserik dag och vi stannade till sena kvällen. Dessutom fick jag 15 beställningar på födelsedagskort m.m. Jag är ju superdålig på att ta betalt så jag får inte in så mycket extrapengar men det är ändå något att göra på dagarna, och eftersom alla har flera önskemål utmanar man sig själv lite. Det är superkul och så länge man får tillräckligt med pengar så man går runt och kanske lite till är det ju bara bra. Eddie sa till morbrors flickvän "Jag älskar när hon pysslar.. det är underbart för då får ja lite semester, så kan jag spela xbox och hon är jättelugn" HAHA

Nu ska jag ut med hunden, hon har visserligen varit ute på nattpromenaden för ca 1,5 timme sedan men nu på natten är det roligare att gå ut. Man tar inte ens med kopplet och man kan kasta pinnar och busa så mycket man vill! Natti Natti

Golf på Wii

Kunde aldrig tänka mig att det kunde vara så roligt att kolla på golf, haha


Tina "Grymmast" Eliasson

Åh Herregud, min stackars dator. Den är gammal. Riktigt gammal och den vill inte gärna göra som jag säger i långa perioder. Nu har den varit på lite mer än ett dygn och den mår verkligen inte bra. Strejkat mot det mesta, framför allt internet i vissa perioder, gärna när jag gjort en jätteförändring som jag var stolt över. Såklart sket det sig varje gång och jag blev irriterad och försökte göra om det. När jag hade gjort det ett par ggr tröttnade jag och tog en nödlösning. Detta har hänt otroligt många ggr under de senaste dygnet och allt blev halvfärdigt.

Det är här hon kommer in. ***Tina Eliasson, hon är grym!! Hon gjorde så allt halvfärdigt blev färdigt, att mina inre bilder blev verklighet. Hon gjorde så all skit faktiskt passade (som det verkligen inte gjorde när jag kämpade som en blå själv. Allt var för stort, för litet, hoppade ur skärmen eller istället tog upp hela skärmen. Jösses hennes tålamod haha. Medans hon fixade grej efter grej jag klagade på bev jag själv mer och mer otålig, började svära för mig själv och min sömnbrist de senaste nätterna gjorde sig väldigt påmind. Det gick fort och det blev rätt! Hon är grym!

http://egoism.blogg.se   :D




Suck!

Jag satt i flera timmar för att fixa den dumma klockan. Halva natten satt jag och svor för mig själv. Så kom Sofie nu och fikade med Ozzy och Bella och hjälpte mig. DET GICK PÅ 2 MIN!! suck suck suck vad jag blir sur på mig själv! Jag ska verkligen inte syssla med sånt här egentligen haha


Ååh

För alla oss som älskar hundar


Kolla när du har tid, och skratta!

Min favorit är katten som masserar hunden :D

Mamma Mia

Oh herregud, jag har verkligen inte tålamod till sånt här! Jag förstår inte hur fasen ni orkar göra alla fina designer. Det är ruskigt jobbigt. Jag vill liksom se vad det är jag ändrar MED EN GÅNG! Det är triljoner koder innan man hittar den man ska ha, och då vet man inte vad det är man har ändrat haha. Jag har suttit i TIMMAR nu, bara för att försöka få in en datumvisare på bloggen. Från början skulle ja bara testa hur de såg ut men när det inte funkade var jag såklart att fortsätta testa , och testa och testa. Så typiskt mig att inte bara kunna lämna det haha. Jag var tvungen att ha den. Som ni ser finns inget datum längst upp till höger :/ men nu är jag helt slut, ska träffa en dobbermantik halv 8 imon.. om jag orkar hihi så jag får göra resten imon.. annars får det vara så här tills någon som Kan kan hjälpa mig.

Sitter säkert här ett tag till och gnuggar mina grå tills jag somnar av utmattning, men vi höres!

Örebro

Det gick tydligen snabbt och enkelt att fixa hissen. Den trevliga brandmannen sa också att det inte kommer hända de närmsta 15 åren eftersom dom nu bytt vajrar och att det är den vanligaste hissolyckan i Sverige. Klart man blir lite mer lugn att åka hiss nu hehe men är ändå lite skeptisk. Ska nog hålla mig borta ändå!

Jag fick med Eddie att simma igår. Det tog först en evighet för honom att komma ut från duschen och in i bassängen. Badvakten (som jag också känner lite) sa: "Ska du inte hoppa i? Du kan inte säga att du tränat om du bara sitter utanför bassängen." Jag svarade såklart att jag väntade på min pojkvän. Tio minuter senare kommer han tillbaka, ställer sig med armarna i kors framför mig och rynkar ögonbrynet och sa "har du verkligen en pojkvän" HAHAHA. När han äntligen kommer ut från duschen så hoppade vi i vattnet och då tyckte han vattnet var för kallt (klart det är om man duschat i en varm dsch en kvart eller nåt) och redan efter 10-15 meter började han knusta och frusta. När vi hade simmat ena längan, alltså 25 meter så skulle han ha en "välbehövlig paus". Under 275 meter så sa han att han hatar all annan träning än styrketräning en sisådär 50 ggr. När jag frågade varför svarade han "Men det fattar du väl?? Man blir ju trött och svettig av sånt här. Styrketräning är inte jobbigt"  Nä, just det hehe. Efter ett par hundra meter till gck det bättre och han tyckte det var superkul så nu ska han med på måndag också. "Varför har du inte tvingat med mig på det innan?"

Jag vill åka till örebro ett par dagar, vet inte egentligen varför. Det blev en så snabb flytt därifrån. Det känns som om alla försvann men det är ju inte sant, bara för att vi gjorde det. Det hade iaf vart kul att åka upp ett par dagar innan jul, hade vart skitkul att åka till julmarknaden å äta på la baguette, mums! Alla som bor där verkar upptagna, vet inte om man ska störa dom haha. My, framför allt, har du några lediga dagar snart så man kan komma å hälsa på? Agnetha, min mentor kan kanske fixa jobb där, men ska jag vara ärlig vet jag inte om jag vill flytta dit igen, det känns så annorlunda allting. Men vad fasen, risker är väl en del av livet?


Jag har vart vaken ganska länge, men inte vart hungrig än så ja får ta å äta nu. Ska bli å skönt att handla idag, fick de sista norstatspengarna på kontot idag, så det blir förhoppningsvis en massa frukt och grönt idag! Vi höres

Gud vad läskigt

Jag är inte direkt rädd för hissar, men jag hoppar gärna över en hiss som ser halvtaskig ut eller som stannar ibland. Här i trappuppgången tar jag i princip aldrig hissen om det inte är något tungt eller så för att vi bor ju på andra våningen men idag skulle jag tvätta nu klockan tolv. Jag hade såklart alldeles överfulla tvättkassar och tog hissen till källaren.. Ca 3 min senare så tog jag (såklart) hissen upp till lägenheten igen. Jag var inne några minuter och tog sedan med lajka ut. Då ser jag att hissen lyser rött på våran våning och det hade jag aldrig sett innan, och nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla vad det var. Gick ner till entrédörren men hörde oroliga röster i källarvåningen. SÅKLART var jag tvungen att kolla. usch det var så läskigt. Då var brandkåren där för att dom dära snörena som drar hissen upp å ner hade BRUNNIT! Hissen hade tydligen börjat brinna på 5:e våningen och hade "ramlat" ner i källaren. Jag åker nästan aldrig hiss och när jag då väl gör det då börjar hissen brinna. Ingen var i hissen och blev skadad men tänk... TÄNK om ja hade gått ner till tvätten några minuter senare... fy fy fy. Tar det som ett tecken att jag aldrig ska åka en hiss om den inte är supersäker haha.

Eddie vekligen hatar att träna på "mitt"  gym. Han tycker att det är för mycket folk och varje gång jag frågar om han vill hänga med så "skyller" han på att vi inte har pengar, som iofs är sant men nu har jag fått en del fribiljetter och när jag sa det och han inte hade något att skylla på gick han med på det. Så idag ska han med!! haha. Stackars dom som bor med mig... Eller vad säger du Tina? :P


Miami Ink

Oj oj veckan bara rann ur handen. I torsdags var det julmiddag med "jobbet". I fredags hade Cissi födelsedagspartaj med homeparty som var grejt och igår fyllde mormor år. Grattis till er båda =) Idag var det först långpromenad där Eddie följde med, vilket är väldigt ovanligt. Det är mycket roligare med sällskap! Sen träffade jag Madde i stan och hittade eddies julklapp så jag fick ta den tuuuunga presenten till mamma på vägen hem haha. Såklart bjöd hon på bulle.

Asså när amerikanare visar hur svenskar är, blir det alltid superblonda smala sexgalningar som har en stark brytning. Såklart heter hon Helga, är rätt blåst och dricker för mycket. Och såklart vet vi att det inte är så i hela sverige men då kommer det en svensk tjej till Miami Ink som är PRECIS SÅDAN! jag förstår nu att det är på grund av såna som henne som dessa fördomar uppstått. Jösses vad blåst hon var. Såg ni henne?

Nu när kameran äntligen kommit till rätta så är självklart laddaren sönder, så det blir inga bilder idag heller..

That´s all folks 

Systemet @ 09.00

Idag hängde jag på systemets dörrar när dom öppnade. Jag kände mig som världens alkis men jag har beställt en flaska vin som skulle komma idag. Man måste hämta ut beställningarna innan kl 13 och jag ska ju iväg vid lunchtid idag så det fick bli vid öppningsdags. Jag beställde min mormors favoritvin till hennes födelsedag som är på lördag.

Mitt personliga favoritvin är guntrum. Vilken tur för mig att det är en av de billigaste vinerna. Jag har testat måånga viner men den vinner faktiskt. Den är en sån som passar både till middag, dessert och i såser. Jag är glad att det inte är en sån som kostar ett par hundra flaskan.

Ikväll blir det till att baka, Eddie skulle ha med sig kladdkaka med chokladglasyr, kanelbullar, lussekatter och daimtårta med mandelbotten till jobbet imon. Vet inte om det faktiskt är så eller om han bara är godissugen hahaha. Kanske en blandning.

idag är det tråkigt, blåsigt och molnigt ute.... ungefär som jag då :D


That´s all folks

Sjusovare, där

Dagen började med att jag försov mig... eller försov mig gjorde jag ju egentligen inte, för man "försover" väl sig inte om man inte ska passa någon tid? iaf, så satte jag klockan som vanligt på halv 7 men eftersom jag hade oerhört svårt att sova sov ja till TIO!! Jag ville ju se julkalendern men jag missade ju den totalt.. var det någon som såg den? Är den bra?

Sen tog vi promenaden med sofie och bella och ozzy, så kul med lite sällskap, det blir lite långtråkigt i längden, specellt om man går dom långa spåren. Lajka tycker såklart att det är roligare också, och det är långsamma (mycket långsamma) framsteg men det är roligt att se. Fortfarande är bella väldigt intressant, men hon är rädd för lajka. Det blir så fel när man ändrar på sina dygnsvanor sådär. Vi brukar gå första rundan vid 8, andra vid 13 och sen en kortare efter maten (men den är oftast inte lika lång) men idag tog vi bara en kort kisserunda vid10 och sen gick vi första rundan vid halv tolv. Och när vi kom hem så visste jag att jag hade en lika lång kvar, och det var lite småsegt..

Lägenhetsvisningarna i borås var idag också. Skönt att dom kan kombinera flera lägenheter när man åker så långt och det var nog inte bra för vi vill verkligen dit! det är ju ett superfint område, sjöbo. Lägenheterna är otroliga också. Suck, blä och spott för att man inte har pengar. usch usch.

Det som är närmast i boendeväg nu är väl mormor antar jag, men igår träffade jag även min kusin och hon sa att vi kunde hyra deras källarplan, det är ungefär som en gillestuga. Klart man blir lite lockad, jag känner ju mig så ivägen och en börda hos mormor. Vi går bra ihop men hennes pengar växer ju inte heller på träd så det känns dum att tvinga mig själv på henne. Därför låter kussens förslag lite lockande men hon bor sååååå långt ut. Hon bor hundra triljoner mil från en ort som är en förort till en ort några mil utanför alingsås hahaha. Okej, nu överdrev jag.


Imon ska jag banne mig komma ihåg min kamera imon när jag ska äta med jenny som jag alltid glömmer. Nu kanske ett par bilder kommer upp haha.

Ha det bäst

RSS 2.0