2009 närmar sig sitt slut

så nu blir det årets obligatoriska lista, jag hoppas att få se denna lista hos alla andra sen också ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åh gud, det hoppas jag verkligen.. jag ska tänka

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt nyårslöfte var att vara med mer på foton och det har jag absolut hållit tycker jag.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, jajamen. Sofie och jimmy, Sofie och Jan, Anna och Tony och Jenny och tobbe

4. Dog någon som stod dig nära?
Ingen som stog mig nära, nej.. men ett par bekanta

5. Vilka länder besökte du?
Danmark, finland, tyskland. Man får hoppas att 2010 blir resornas år! :)

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
haha ja, 2009 var ett kasst år. Pengar, umgänge, resor, kanonjobb, upplevelser, god mat och trevliga kvällar

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
1 maj för det var datumet vi flyttade till landet haha, 27 juli för den trevligaste kvällen på kanonlänge 

8. Vad var din största framgång 2009?
Åh gud, pinsamt, kommer inte på något. Ett steg närmare drömjobbet kanske

9. Största misstaget?

Säga nej till ett jobb i sundsvall, dra en räkning upp till länsrätten (det kostade mig DYYYYRT), börja jobba på kirby

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En enorm förkylning men annars har det varit ett skadeoch sjukfritt år

11. Bästa köpet?
Min bil, har aldrig köpt en bil innan. Bara lånat andras

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Helt klart hyran, men sen var det nog en rolig vardag

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Måste säga att 2009 är det sämsta året hittils men en del saker har ju ändå varit bra. Mina kompisar som har fött de sötaste bebisarna, Lajka har varit världens underbaraste och gett många skratt, Lägenheten i härryda var ett stort lyft 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Nomy-cocain

sweet dreams or a beautiful nightmare

Curley sue

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
08 var ett kanonår så det är klart detta var värre, betydligt ledsnare

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Umgåtts mer med folk som gör mig glad

Billiga spontanresor

Kämpat mer i allmänhet

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat, slappat, latat mig, skyllt på andra

18. Hur tillbringade du julen?
Dagen innan hemma hos oss med släkt och uppesittarkväll, julafton lunch med min släkt och middag hos eddies släkt, juldagen tvärtom. Annandag jul var det allmänt kul med Eddie

19. Blev du kär i år?
Ja :)
 
20. Hur många one night stands?
Många många haha =D

21. Favoritprogram på TV?
Jag har inte haft någon tv sen mitten på januari så jag passar denna fråga

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, men tvärtom :D

23. Bästa boken du läste i år?
1000 sidor om juridik för egenföretagare haha (faktiskt)

24. Största musikaliska upptäckten?
Kusinen

25. Något du önskade dig och fick?
En ny kaffebryggare och en bra, säker bil

26. Något du önskade dig men inte fick?
Ett intressant, bra betalt jobb, gymkort

27. Årets bästa film?
Kom Arn-filmerna i år? *-) annars är det Milleniumtrilogin

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Fika med släkten på dagen, bowling med 2 kompisar på kvällen, jobb på natten

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja... mer träning, bättre jobb, mer upplevelser, resor

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Bättre än året innan iaf :D

31. Vad fick dig att må bra?
Lajka och Eddie ligger på förstaplatsen helt klart, sen var det simningen, en speciell kompis
 
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Paul Walker för 5:e året i rad :D

33. Vem saknade du?
Några vänner från örebro, en speciell här från gbg som jag inte träffat på länge länge länge

34. De bästa nya människorna du träffade?

Det är ju helt klart grannarna, en utav dom speciellt. sen William, den lilla 4månadersbebisen haha


5 år!

Igår firade vi 5årsdag med en massa kul, hela dagen var spännande och det var längesen det var så mycket skratt. Man går varandra verkligen på nerverna när man umgås med varann så mycket som vi gör men det var som helt bortblåst, det var kanonkul. Vi har umgåtts mer eller mindre 24 timmar om dygnet det senaste 3 månaderna och ändå är det bara små irritationer då och då. Tack och lov!

Igår började dagen med en promenad i snön och frukosten var såklart med, så skönt att bara gå utanför dörren för att äta frukost, inte behöva ta buss eller spårvagn någonstans. Efter det tog vi oss till stan för att åka skridskor. Efter det blev det världkulturmuseumet med en fotoutställning som var jätteintressant. Sen följde vi med en kompis till incontro. Där har jag aldrig varit innan, jätteintressant! Middagen blev på jensens böfhus och kvällen avslutades med bio och filmen luftslottet som sprängdes på V.I.Psalongen. Där hade ingen av oss varit innan så det var en spännande upplevelse. Kul, men absolut inte värt pengarna. Inget jag någonsin kommer gå på igen men helt klart en kul upplevelse. Jag går på bio mycket sällan så vanlig biosalong blir det iaf för mig nästa gång, det får räcka! (och 150 kr billigare i plånboken.. per person)

Hur har eran jul varit?

Vaknade på fel sida

Igår var det julafton. Herregud vad bra det var. Först en lång promenad med frukosten i väskan och vi alla tre var på ett oerhört bra humör. Efter det var det dusch och att göra sig iordning för att ta sig till jullunch med min släkt. Där var det helt okej med god mat. Efter det gav vi oss iväg till lerum och eddies släkt, där var det trevligt folk, ännu mer god mat så vi nästan sprack och allmänt trevligt.

När det gällde julklapparna var det också kanon. Jag tillhör ju den gruppen som ÄÄÄLSKAR julklappar, tycker det är en mycket bra "uppfinning". Jag får verkligen visa att jag känner en person genom att handla en klapp som verkligen kommer passa den. Likadant tvärtom, när jag får en present som det står "Lina" på känns det så himla bra, så personligt. Däremot gillar jag inte pengahysterin, att alla julklappar måste kosta så förbannat mycket och att det ska vara tusen stycken. Jag köper ju mina klappar under många månader, dels för att inte ruinera sig men framförallt för att man ska köpa någonting när man hittar något speciellt till "just den personen" och inte bara något hastigt för att man måste sista veckan. I år fick jag kanonfina presenter, speciellt tack till mina tre underbara vänner som gav mig något jag inte kommer glömma i första taget, jag blev superglad!

Egentligen borde man köpa mer presenter till varandra när man ser någonting och inte vänta ända till jul eller födelsedag. Ibland handlar det inte ens om många tior men man blir ändå så snål när det gäller att ge bort saker, så är det iaf för mig, skärpning till mig!

Så för att sammanfatta de tre senaste dagarna har det vart kanon men idag har jag verkligen vaknat på fel sida, jag har varit så sur, grinig och en tickande bomb hela dagen. Antar att man har såna dagar ibland, synd bara att det var juldagen. Kan ju tänka mig att lingonveckan börjar imon eller på söndag haha :D Jag tycker att det är supertråkigt att vara grinig men idag har det verkligen vart hopplöst haha, hoppas på bättre dag imon för då har vi mängder av saker, fullt upp hela dagen för då firar vi förlovningsdag och 5 år tillsammans :D

 

vad har ni fått i julklapp? 


Jag ser det snöar, jag ser det...nää?

Inatt fall snön över huset och mitt i natten gick vi ut för att vii nte kunde sova. Vi kastade snöbollar och gjorde jättefina snölyktor. När vi kom in kom vi på att det var lucia så vi bakade supergoda pepparkakor (vi testade att riva ner apelsinskal vilket blev kanon) och så gjorde vi glögg för att ta med ut och fika med mitt i natten. Då hade det börjat regna och snöa samtidigt vilket var rätt mysigt, det med...

När vi gick ut i morse var det garanterat blött på marken, men någon snö kunde vi inte se någonstans. Suck för blöteborg säger jag bara. Årets första snö som fallde ner på mig varade inte ens i ett dygn! Ibland ångrar man att man inte bor i norrland, alltså..

Snälle gode gud, ge mig mer snö!

Jul på liseberg

Ja, jajamen, det är ju faktiskt ett måste varje jul. Men i år blev jag faktiskt positivt överraskad. Shit vad dom växt! Gillade skarpt fejksnön som fanns över hela liseberg och alla de nya stånden. Tummen upp för liseberg i år! Vi kan klart tänka oss att gå dit igen, och det är ett bra betyg med tanke på att en gång på liseberg varje jul brukar räcka fint. Sen kan det bli klart för mycket.

När man är där handlar det mest om att äta egentligen. Äta allt möjligt så man nästan spricker. Vi åt donuts, pepparkakor och glögg, marsipancigarrer (och grisar), korv, salami, honung, våfflor, crepes, lappbröd med smör, renkebab, brända mandlar och en massa annan onyttiga jul-måsten.

Åh nu längtar jag nästan dit igen! mysigt


Ambulansmän, poliser och en massa andra "blåljusuniformer"

Ja, en J*vligt händelserik kväll och natt har det iaf varit... det här känns mer som ett skämt än verklighet. Detta hus på kära härsjödammsvägen 4 borde bli en dokusåpa, det händer mer här än i BigBrotherhuset.

Kvällen började lugnt med jäääättegod thaimat och ett par avsnitt "how i met your mother", senare på kvällen är det grannbråk som följs av lite frågesport. Efter det blir det lite mer bråk för att "dom" (grannarna) ordnar till med fest. Festen urartar ganska rejält vilket leder till misshandel. Polisen kommer men "festen" fortsätter. Detta leder till mer misshandel och en blir medvetslös, denna gång kom polisen tillsammans med 2 ambulanser, en OLA och en vanlig. Nu är klockan mitt i natten och förhören med alla i huset börjar. Efter genomsökning av lägenheten hittas amfetamin och ännu en utredning med förhör börjar. Personen som blev misshandlad hamnar på intensiven på sahlgrenska och kvällen har precis börjat...


det här kommer bli en lång natt!

Långpromenad

Promenader är superskönt, speciellt långa i skogen. Men ändå har jag dratt mig för denna promenix hela morgonen, kanske för att vi inte gått någon så här lång promenad sedan innan operationen och latheten har satt in... ordentligt! Det enda jag tänker på nu är att under ca 5 timmar får man skavsår, ont i huvudet, vrickar fötter, fryser som om man varit ute en vecka varvas med svett som om man har på sig dunjackor mitt i sommaren och flåsar som en alkis.

Det är ju helt sjukt, att på endast tre veckor kan man ändra sitt liv så snabbt? Man kommer ur både kondition och rutiner på endast ett par veckor. Det är nästan skrämmande när man tänker på det :S

Detta får vi genast ändra på, motion ska ju inte vara något jobbigt utan bara skönt och underbart (iaf efteråt) så nu är det bara att ta på sig understället och hoppa ut genom dörren :D


Efter många timmar i ullared

(varav 8 bara inne i gekås, gud vet hur länge vi var utanför haha) och vi var supertrötta. En kul resa som innehöll skratt, prat, problem med bilen, att jag var 5 millisekunder från att bli av med körkortet, bilfläkthaveri, shopping och bilolyckor (men där var vi inte med).

Trots denna långa dag kom jag hem med en förvånansvärt liten kasse med saker, tack och lov! Alex handlade för dryga tio ggr mer än mig, så lite avundsjuk blev jag allt. Så mycket grejer hon fick! Men jag var ju inte där för så länge sedan och jag hade inte planerat att ta med mig mycket pengar.

När ska jag dit igen, tro? :D

Utlovade Linas-jul-bilder



vid balkongen finns det en mini-tomtehörna där det finns brända mandlar, ischoklad, knäck, pepparkakor och klementiner... ja jag har alldeles för mycket fritid och ja, jag älskar jul :)



här ser man alla klapparna jag än så länge köpt och slagit in...



men jag föredrar ändå hur det ser ut på kvällen, med julbelysningen tänd


det kommer fler bilder, om jag kommer ihåg att ta några :D

snart kommer önskelistan också ;)

Julpynt

Ja sedan sista inlägget har det blivit lite julpynt här hemma, känns superbra och det blev faktiskt jättefint trots små medel. Jag har totalt struntat i sovrummet och badrummet vilket man tydligen "inte ska göra". Men jag som ändå ÄÄÄLSKAR jul och allt som har med det att göra tycker ändå att det finns en gräns. Det kommer bilder på detta men min kamera har fått fnatt och vägrar ansluta sig till datorn men om Lina teknikexperten lyckas fixa det kommer bilderna senare. :D 

Även bloggen fick lite "julpynt" över sig men trots att den inte är färdig än lägger jag upp den ändå och hoppas på att någon snäll (Tina tex) ska berätta för mig hur man får headern över texten och inte i en ruta brevid.

har ni sett julkalendern förresten?

God jul allihopa och njut av ljusen och doften av glögg

RSS 2.0