Fika med grymma Alex!

Började dagen med att dammsuga och tvätta golvet eftersom Lajka var med Eddie på jobbet idag. Kul för dom båda men usch så ensamt det var här hemma, ingenting jag vill göra till en vana. Älskar att Lajka är med mig på dagarna och det är så tomt utan henne. Nä, inget mer jobb för lajka ;)

Det positiva var iaf att jag kunde dammsuga och tvätta golvet (som sagt), dammsugning gör jag ju varje dag men det var säkert 3-4 dagar sen sist jag tvättade golvet så det var verkligen välbehövt. Och eftersom Lajka är inne i sin fällperiod spelar det ingen roll hur många gånger man dammsuger så ser det lika dant ut en timme senare. Idag har det sett fint ut i 8 timmar iaf. Tummen upp för det!

Alexandra kom också på fika/lunch idag och det var så kanontrevligt! Alltid lika kul att prata med henne :D Det får vi allt göra om oftare. Jag skulle bjudit på kycklingsallad men kycklingen såg inte alls trevligt ut när jag skulle marinera den så vi fick byta planerna och jag satte brödet på jäsning så fick det bli fyllda minibaguetter istället. Massor mums blev det med köttbullar och rödbetssallad, räkor med majonäs, ost och skinka och potatissallad med rostbiff. Självklart en massa grönsaker också. Herregud vad vi åt, är väl antagligen mätt till imorgon.

Nu kommer snart mamma så nu måste jag gå på toa innan. Hej!

Unga mödrar (norge)

Nu har jag sett igenom alla avsnitten av Unga Mödrar Norgeversionen på kanal5play. Ja, jag vet inte vad man ska säga! När den första säsongen gick (danmarks version) var det kanonintressant tycker jag. Det var kul att se dom utvecklas och dom var duktiga och hade växt upp och självklart hade jag hoppats på att norges säsong skulle bli lika intressant men icke sa nicke.

Varför visar dom bara upp idioter rent ut sagt? Det finns mängder av jättetrevliga duktiga unga föräldrar i norge, har träffat några själv faktiskt men programmet visar bara omogna tjejer som är gravida och både röker, festar och i värsta fall bor hemma och låter mormodern vara den mamman som tar ansvar för barnet. Suck, jag blir så trött. Såna ska inte ha barn. Sen finns det självklart dom som verkligen växte upp när dom blev gravida och gjorde allt för barnet (tex hon i början av säsongen som hade cancer, henne gillade jag. Tyckte också om hon som hade en son som hette Oliver och var gravid med sitt andra barn i 11:e veckan) men dom var ju bara en bråkdel av dom som festade och rökte som tokar under graviditeten och amningen.  Och varför byter dom ut föräldrarna (och barnen självklart) hela tiden? Kan det inte vara samma personer hela tiden så man får se hur allting utvecklar sig?



Hon på bilden är min favorit just nu men tycker hon har lite konstiga åsikter ändå. (Inte min bild, googlade den och det var den enda jag hittade)




Jag ser fram emot sverige säsong så får vi se om dom visar samma där eller om det är mer som i danmarks program. Det ska bli spännande :D I övrigt så är det ett spännande och annorlunda program

Utmanad

Ännu en lista som jag tycker är faktiskt rätt löjlig men nu har jag blivit utmanad och dessutom behöver jag få lite tid att försvinna så här kommer den:

ALLA SOM HAR ETT FÖRHÅLLANDE, GÖR DENNA LISTA

Om din pojk-/flickvän:

Du är tillsammans med? - Eddie
Hur gammal är han/hon? - 22 år
När fyller han/hon år? - 7 september
Vart bor han/hon? - Göteborg
Vad heter gatan? - Aprilgatan
Ögonfärg? - Blågrå
Har han/hon piercat sig någon gång? - Nej, han är rädd för smärta
Har han/hon druckit? - Det får jag nog hoppas
Han han/hon rökt? - Ja då :)
Vad har han/hon för färg på rummet? - Sovrummet är för tillfället blått men ska omtapetseras i dagarna nu
Har han/hon några syskon? - Ja, en storasyster
Om ja, vad heter dom? - Sofie Lysvret
Vad skulle han/hon göra om han/hon vann en miljon? - Köpa radhus i borås
Har han/hon någon fobi? - Han gillar inte mörker
Är han/hon beroende av något då? - Nja, kan inte kalla det beroende
Är han/hon envis? - Ja, oh ja..
Vad heter hans/hennes föräldrar? - Annelie och Patrik
Vad gör han/hon på helgerna? - Går på stan, umgås med mig och hunden, träffar vänner, gör aktiviteter, motionerar, spelar spel, kollar på film. Ja, sånt som man gör på helgerna?
Beskriv honom/henne med få ord? Enormt mycket bättre än vad folk tror
Skulle han/hon bli en bra pappa/mamma? - Ja, det tror jag verkligen


Dina tankar:
Varför blev du tillsammans med honom/henne? - Naturligt övergång från bästa kompis
Föll du för honom/henne direkt? - Nja.. när jag träffade han första gången var vi snabbt ihop en kort stund men sen tog det nog ett år innan det blev intressant igen.
Du älskar honom/henne? - Ja. :)
Du har slagit honom/henne? - Ja mängder av gånger
Du har roligt med honom/henne? - Ja, verkligen
Du skulle kunna bo med honom/henne? - Ja, vi skulle nog inte kunna bo ifrån varann, det har vi redan testat och det funkar inte speciellt bra :)
Du vet någonting om honom/henne? - Ja, några få detaljer ;)
Du har gjort ett sugmärke på honom/henne? - Ja.. men det var nog 5 år sen sist tror jag
Säg ett ord du känner för honom/henne? - Trygghet
Vad är det finaste han/hon sagt till dig? - Oj, det vet jag inte. Det bästa är nog när han skickar sms 10 ggr om dagen för att se att man mår bra och för att säga att han saknar mig. De flesta tycker det är kanonjobbigt men jag tycker det är jätteskönt efter så lång tid.
Vad gillar du mest med hans/hennes utseende? - Ögonen
Får du fjärilar i magen när du ser honom/henne? - Nej inte fjärilar direkt men jag blir alltid glad =)
Är du svartsjuk på andra tjejer/killar? - Nej, inte direkt men än så länge har jag inte direkt haft nåt skäl till att bli svartsjuk.


Om er:
Hur träffades ni första gången? - I femte klass när vi träffade eleverna från en annan skola som vi skulle bli ihopsatt med till sexan.
Bor ni långt ifrån varandra? - Som längst 30 mil men inte nu längre
När blev ni tillsammans? -  första gången sommarlovet mellan femman och sexan men då var det långt ifrån seriöst... och bra
Hur länge har ni då varit tillsammans? - Jag vet inte... lagom länge
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? - Inte första gången men sen så kände vi varann väldigt bra
Vad för slags filmer ser ni på tillsammans? - Alla som vi blir rekomenderade oavsett genre... sen om vi TYCKER om samma filmer är en helt annan fråga.. men vi kollar på dom tillsammans
Har ni sovit över hos varandra? - Ja, varje dag kan man allt säga
Har ni bråkat någongång? - Ja, minst varje dag! :)
Vem håller fjärrkontrollen? - Den ligger på bordet
Vad har ni gemensamt? - Absolut ingenting egentligen haha
Har ni samma åsikter om saker? - Ja om stora saker men tycker olika om småkrafs
Planerar ni framtiden ihop? - Ja, det är väl klart?
Hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? - 2 veckor och en dag när jag var på mallorca. Aldrig igen!
Har ni sagt "jag älskar dig" i verkligheten till varandra? - Ja, självklart. Flera ggr varje dag. Sorgligt hade det väl vart annars :D
Hur länge kommer vi vara tillsammans? - Tills bråken tar över kärleken antar jag :D




Sista frågan:
Gillar du honom/henne?
- Haha "nä inte ett dugg"



All kärleks dag!

 

Alla hjärtans dag. Kommersiellt? Javisst! En helg som påhittats av handeln för att tjäna mer pengar? Jajamen. Men det gör ingenting alls tycker jag. Tycker det är kanonmysigt att det finns och kul med alla hjärtan överallt. Jag som älskar hjärtan och tycker dom är mycket fina ser dom plötsligt överallt. Förutom dom så är det fina lampor och tavlor över hela stan. Det gör en verkligen på bra humör och sätter färg på den normalt rätt gråa vardagen så tummen upp för denna dag!

 

Själva ska vi till Eddies föräldrar idag och ha Allahjärtansdag-middag och "flyttade" därför vårt firande till igår istället så för oss känns det lite som att dagen redan har passerat. Vi åt frukostbuffé på café, hade en dag på stan med tusen affärer och timmar av ögonshopping, god middag och trevligt på kvällen. Vi firade alltså inte speciellt mycket men tycker inte heller det behövs.

Hur firar ni alla hjärtans dag?

 


Flyttat och internet (äntligen) inkopplat

Ja, nu är äntligen flytten färdig. Det gick ganska snabbt och lätt och alla lådor var uppackade inom 3 dagar. Usch, jag brukar vilja att allting ska bli färdigt redan första kvällen men nu tog det lite längre tid för att hyresvärden inte hade besiktigat lägenheten och vi kunde inte packa upp förrän då.

Lägenheten är ganska trång men det får gå så länge och nu när vi fixat tapeter till HELA lägenheten (ja, alla rum och hallen) blir det säkert kanonbra när det blir färdigt. Ska måla alla taken och lister också samt spraymåla alla dörrarna (men det får allt vänta lite). Kul att hålla på och fixa, jag älskar ju sånt. Synd bara att jag inte har så mycket kunskap så all tapetsering kan jag endast göra när Eddie är hemma. Som sagt, kul att göra iordning men det kommer ju ta lång tid för det är MYCKET att göra och lägenhetsskicket var f*rjävligt rent ut sagt, ursäkta språket.

Så, när kommer ni och kollar in nya lyan? :D

RSS 2.0