Inga byxor

Jag har inga byxor. Nu menar jag inte att jag inte har några snygga utan jag har INGA hela. (Nåja, inga som passar iaf) Inga jeans, inga mysbrallor, inga leggings. Jag har inga byxor! Jag tänkte jag skulle hitta ett par stycken på Gekås Ullared men icke sa nicke, hittade inte ett enda par. Jag förbrukar vansinnigt mycket byxor, det har jag gjort så länge jag kan minnas och enligt mamma har jag gjort det sedan jag började gå. Jag förbrukar byxor som andra förbrukar.... strumpor smörpaket? Under mina smala år la jag vansinniga pengar på ett enda par byxor, och hade bara märkesjeans men visst sjutton gick dom sönder lika fort så nu vägrar jag lägga många hundra på ETT par jeans.

Jag har inget behov av en hel garderob full av byxor men ett par är nog bra att skaffa sig. Nu har dte gått så långt att jag inte ens har byxor hela nog att gå och köpa mig ett par byxor, för jag menar, jag kan ju inte gå på stan och kolla i affärer med trasiga brallor haha.

För tillfället hatar jag att köpa kläder, trivs inte alls med det och nu har vi spenderat så mycket pengar att alla penngar som finns nu borde sparas till kretaresan men jag inser nu att jag tror nog jag måste gå och köpa mig ett par jeans så man ser lite anständig ut. Får nog bli en tripp till Allum men det är så himla tråkigt att gå själv. Vill någon följa med?

BVC-besök och alla hjärtans dag-middag

Alla hjärtansdag-middagen gick bra. Inget bråk (haha) och med inte en utan TVÅ chokladaskar kunde det ju inte sluta illa. Vinflaskan öppnades faktiskt men med tanke på hur ofta jag och Eddie dricker alkohol till maten lär den ju bli dålig innan resten används. Jaja, det är bara alla hjärtans dag en dag per år (tack och lov). Eddie som brukar hata såna här helgdagar blev jag mycket förvånad när han kom med både fantastiskt fina blommor och en låda belgiska chokladpraliner. Dessutom kom han med 2 ölkorvar hahaha. Denna man har nog gett mig 2 ggr de första 6 åren och sen har jag nu fått en bukett för en vecka sen på allum och sen idag, en underbar bukett med röda rosor och tulpaner. Så 2 buketter på 6 år, sen 2 buketter inom loppet av en vecka, känns lite skumt och som om han har nåt i kikaren hahaha ;)



Idag hade vi ett BVC-besök inbokat med en ny sköterska eftersom vår gamla precis fött barn. (Hon jobbade ända fram till slutet. Hon jobbade på dagen och åkte till förlossningen en timme efter avslutat pass hahaha, det är bra jobbat det. Själv blev man sjukskriven redan i vecka 14 hahaha) Den nya sköterskan var underbar, vi klickade superbra, såpass bra att vi tillochmed ska gå ut och ta en fika nästa vecka. Man kan verkligen träffa nytt folk överallt. På agendan stod vägning och mätning, 5-månaders vaccination, matsnack och inför-6 månaderskontrollen. Nu är han en stor kille. 68 cm lång och 6710g, inte långt till han har fördubblat sin födelsevikt haha.
Under matsnacket fick jag råd med att börja lite smått med 6-månaders mat eftersom han är så vansinnigt intresserad av vad vi äter men skiter totalt i allt vad potatispuré+tillbehör heter. Så på väg hem köpte jag en burk spagetti och köttfärssås, en burk med fiskgratäng och en burk med couscouskyckling så får vi väl se om någon av dessa faller Herrn i smaken så jag kan göra egen variant av det. Någon mat blev det inte idag då han var vansinnigt ledsen och hög feber efter den dumma vaccinationen. Det är så hemskt när han blir så ledsen (efter att ha varit världens charmtroll) och skriker hjärtskärande när han plötsligt får ont och förstår inte anledningen. Men men, det måste ju göras, det är ju för hans eget bästa. Hemskt är det iaf och endast ersättning var intressant ända sedan dess. Han har nu fått lite panodil och sover som en stock i sängen. Han somnade redan kl 17 (brukar lägga han 23) så jag antar att det blir en fasligt tidig morgon alternativ en lång och vaken natt. Kanske vaknar han snart och är vaken någon timme innan han lägger sig för kvällen men när jag tog upp honom för att sätta på honom pyjamas vaknade han knappt och skrek fruktansvärda "jag-är-trött-skrik" och somnade innan jag hade lagt ner honom på kudden igen så det är inte speciellt troligt. Stackars min älskling att bli så dålig...

Innan den hemska sprutan i benet så fick jag tjuvkika på vad man gör på 6månaderskontrollen. Hon frågade om jag ville göra den redan idag då han är så väldigt tidig med vissa saker men nej, det ville jag inte. Idag klarade han 5/6 saker exemplariskt. Vad gör han inte då om en månad? Jag blir så fruktansvärt stolt, min lilla kille är så duktig. Det ska bli oerhört kul att se vad dom säger om en månad på läkarkontrollen+6-månaderskontrollen, det görs samtidigt. Den nya sköterskan (jo hon har ett namn men det vill jag inte nämna här) var oerhört road av hans hyperaktivitet (dom flesta som ser honom är ju övertygad om att han har någon bokstavskombination) och sa att jag inte skulle bli ett dugg orolig, han är helt enkelt väldigt intresserad av att röra sig och prata. Det känns väldigt skönt. Han pratar verkligen mängder haha. Skönt att "någon som vet" inte är ett dugg orolig =)


Alla hjärtans dag

Nu är det alla hjärtans dag igen. En dag alla har en åsikt om. Tveklöst en helg som är påhittad av affärerna enligt mig. MEN! jag tycker det är fantastiskt gulligt och helt plötsligt så hör man "jag älskar dig" på stan, mirandanallar i varenda skyltfönster och blommor till billiga priser överallt. Det är mysigt! Tror också man behöver ett avbrott mitt i vardagen och äta extra god mat och kanske ett glas rött bara därför att?



Här hemma firas inte alla hjärtans dag nämnvärt. Eddie vill hellre välja en hjärtans dag själv men oftast blir det någon god middag med ett glas vin (inte förra året av naturliga skäl) och förhoppningsvis lite chokladpraliner till efterrätt. Ungefär samma blir det i år. Jag ska göra pasta tri colore (älskar det namnet men egentligen är det bara färgad pasta) med kyckling och ädelostsås. Inte speciellt fin middag alltså, men tänkte lägga krutet på dukning och uppläggning. Köpte en flaska vitt men tvivlar på att den blir öppnad. Det är ju ändå måndag haha. Har också köpt en alladin-hjärtan chokladask som ligger på bordet men den är mest för min skull, man får passa på när chansen ges (men Eddie hade nog gärna haft en chokladask varje dag i hela veckan under hela året haha) Har också köpt eddie en korg med lite olika chokladsorter men det är ingen choklad som faller mig i smaken så den får han allt behålla själv, kan tänka mig att den hamnar i jobbilen imorgon bitti.



Lill-älsklingen får såklart också något extra. När vi var i Ullared i lördags hittade vi mängder och en utav tröjorna var en särskild allahjärtansdagtröja. Han får också en haklapp där det står "Men mamma tycker iaf att jag är gullig när jag har mat över hela ansiktet, så det så..." och päron-mangopuré till efterrätt att testa för första gången. Tycker han är lite liten för det men det är ju ett speciellt tillfälle haha

Fantastiska Fredag

Åter igen är det fredag. Underbara fredag. Tänk om det alltid kunde vara fredag? Nä, det skulle ju inte vara samma sak. Ikväll blir det restaurang med ett par vänner vilket ska bli väldigt kul att snacka skit ett tag :)




Det har helt klart vart en rolig vecka (och än är den ju inte slut). I tisdags var vi ute hos min kusin och hade väldigt trevligt ihop. På kvällen åkte jag till Allum för jag har total byxkris. Trots 4 timmar på Allum hann jag inte gå in i en enda affär. Jag träffade på folk jag kände i varenda hörn och det var så himla kul. Jag hann träffa Jenny och Tobias utanför parkeringen, Madde och Cissi när vi åt på paprika, Familjen Andersson med granne utanför Di Moda och slutligen Susanne och Minna som satt och fikade på caféet så där stannade vi till vi blev ustlängda. Det betyder alltså att jag fortfarande har byxkris..

I onsdags var vi och avnjöt en fantastisk lunch hos Josephine och hennes son Devin. Förutom det vansinniga avståndet (trots att vi bor i samma stad) var det supertrevligt. För en gång skull tog jag visserligen bilen och restiden förkortades med över en timma. På kvällen var det IKEA som gällde, men det har vart lite mycket på sista tiden så det var inte alls intressant att gå där. Samma möbler och samma krimskrams och vi kom hem med endast värmeljus (för det kan man aldrig få för mycket av) Nä, det blir nog inget mer IKEA på ett tag :)

Igår var vi ute till sena kvällen, kom hem vid 11 och vi såg att priserna på Apollo hade höjts på bara en dag (och dagen innan det, och dagen innan det) så Eddie blev helt galen och sa att vi inte kan vänta en enda dag till med att beställa eftersom det redan gått över vår smärtgräns när det gäller priset. Efter ett bråk om att jag tycker han ska sova medans han tycker att det inte spelar någon roll eftersom det "ändå är fredag imon" så tryckte jag på BOKA-knappen. Oj oj oj en sådan ångest. Jag hatar att bestämma mig bara så och vill gärna ha lång betänketid på allt jag gör som kostar pengar men nu är det iaf gjort och det känns FANTASTISKT!!!! Jag är himla glad :)


Fy faaan vad det finns för människor

Åh jag blir så arg så jag kokar.. Och totalt livrädd, men framförallt förbannad. Natten till igår så vaknade jag av att det var någon som drog i handtaget till ytterdörren. Satte mig upp i sängen och var helt förvirrad för att sen inse att det var klart jag drömde och jag la ner huvudet på huvudkudden igen. Jag kunde inte somna om, inte för att jag var rädd utan för att jag var klarvaken och inte ett dugg trött. Någon halvtimme senare händer samma sak igen. NU var jag rädd! Väckte Eddie och sa att jag ville att han skulle lyssna. Naturligtvis hördes ingenting men han gick ut för att kolla och jo då- mycket riktigt, dörren hade någon dragit i.

Inatt var jag totalt sömnlös, det gick inte att somna. Jag har normalt väldigt svårt att somna men inatt var det totalt omöjligt trots alla möjliga husmorsknep. Kollar på klockan - 02.08 och jag vänder mig om på mage. Någon drog i dörren. Tveklöst. Jag blev rädd igen men till slut vågade jag mig upp för att titta i nyckelhålet. Naturligtvis fanns inget där. Jag stog kvar ett tag men ingenting och jag gick och la mig igen. Några minuter senare är det inte någon som tar i handtaget, det är någon som sliter i dörren. Denna gången vaknade tillochmed eddie (nu pratar vi att han normalt är medvetslös när han sover) och jag kastar mig upp ur sängen och springer ut i hallen. Denna gång såg jag en svart jacka springa ut ur portdörren. En svart jacka? jävligt lätt att identifiera? Nu var jag inte längre rädd, jag var skitförbannad!! Vad i helvete är det för jävla idioter som drar i andras dörrar? Är det för att skrämmas? För att göra inbrott? Sno alla pengar vi har? (HAHAHA), skämta med oss? Kidnappa Neo?

Trots att jag inte tror det sistnämnda så känns det inte speciellt bra att han ligger PRECIS innanför ytterdörren, nu snackar vi en meter innanför ytterdörren ligger hans rum. Jävla idioter, jag hatar detta stället och fy fan vad jag ser fram emot att flytta till ett riktigt ställe och inte något jävla ghetto.

Vad händer den dagen vi glömmer att låsa?

Till saken hör det till att detta har faktiskt hänt förut, 2 ggr under detta år vi bott här men då har vi alltid haft Lajka. Lajka är  var en enorm svart schäfer. Visst att hon är löjligt dumsnäll och älskar människor, och är var världens bästa (och mesigaste) hund, men det vet ju inte en eventuell inbrottstjuv

Inget är bra idag..

Idag valde vi att stanna hemma och inte gå ut eftersom jag inte är hundraprocentig ännu. Jag vet inte om det var bra eller dåligt för min kära Neo är inte alls bra. Inte sjuk på något sätt (det verkar inte så iaf) men jösses amalia. Han har förvandlats från Herr Underbar till Herr Skitgnällig sedan igår och ingenting verkar bra idag. Totalratar både potatispuré och majskrokar och endast ersättning går ner. Varken lekmatta, gåstolen, babysitter eller babygymet är populärt och han skriker som en stucken gris så fort man prövar att sätta ner honom. Nä idag är det bara mamma-som-bär-runt-på-mig som gäller. Gud nåde henne om hon tänker sätta sig ner för att vila, ta en kaffe eller kolla på tv för då gallskriker jag. När Eddie ringde förut så frågade han om jag hade satt ut anons på blocket och jovisst- tanken har allt slagit mig. Nä så kanske man inte får skämta... Men vissa tillfällen idag har det känts som om jag vill ställa mig på stan och säga "bebis till salu, blond, blåögd, lagrad i snart fem månader. bebis till salu-billiga priser"

Idag kommer iaf hans faster Sofie och kusin William och jag hoppas han är på gladare humör då, om inte annat kanske han BLIR det av lite sällskap från släkten. I vilket fall som helst kanske jag får lite avlastning. Såg precis att ut måste jag tyvärr idag ändå. Till min stora förvånelse hade vi inte en enda lasagneplatta hemma så vi får ta en kort promenad till affären och inhandla nödvändigheter. En längre promenad är totalt utesluten eftersom jag fått luftrörsinflammation. Inget farligt men det känns som jag får hemska astmaattacker boch svårt att andas bara jag går ett par meter. Kanske kan lilleman trivas i vagnen ett tag, kanske tillochmed somnar en liten stund? Ja, den som lever får se. Tjohej!

PS. Jag har fått ett par sms från oroliga att jag sätter en bebis på ett skåp och sen lämnar ensam för att ta kort. Naturligtvis är bilden arrangerad oavsett vad jag skrev i förra inlägget. Så bra kan han inte sitta än, helt själv. Han har en hand framför sig som är bort-photoshopad, eddoes hand håller honom i midjan bakifrån och kameran är vinklad. Ta det lugnt för jösse namn

over and out


Han kan sitta

Min lilla skrutt kan nu sitta ensam... nåja, visst är det lite ostadigt och ibland ramlar han fortfarande åt sidan och längre stunder går absolut inte och varje gång jag har sprungit och tagit fram kameran så har han ramlat åt sidan eller lagt sig ner på mage så tyvärr finns ingen bild ännu, men sitta kan han allt. Stora killen!



Nu har precis Neos farmor och farfar vart här på ett besök. Det är alltid himla trevligt att ha dom här (dock alldeles för sällan) men tyvärr blir det alltid så kort varsel att det sällan blir varken middag eller något bakat för dom. Bättre lycka nästa gång säger jag då. Att komma hem till dom är ganska komplicerat och därför blir det inte så ofta men jag hoppas att vi kommer dit i helgen någonting iaf.



Det finaste mor har sätter hon på bordet.. eh skåpet? Bilden är inte ett dugg arrangerad.. alls.. över huvud taget. Han hoppade upp på skåpet, satte sig och skrattar alldeles själv, så det så! ;)


en lång suck

Kan idag konstatera att jag absolut inte är frisk nog att ta hand om en bebis... och klockan är inte ens 10. Det här blir en lång dag.

Tur att mormor kommer snart så hon kan försöka underhålla herrn.

hej

Hårtorken, bästa uppfinningen?

Nu är jag allt grymt trött på att vara sjuk. Nu är jag tillräckligt frisk för att bli uttråkad men fortfarande sjuk nog att inte orka göra något. Nu väntar jag på att bli frisk.

När jag var som sjukast spelade det ingen roll att jag hade 8 filtar, 2 täcken och tjocktröja på mig. Jag frös ändå. Vi tog in 2 konvektor-element i sovrummet som gick glödheta men jag frös fortfarande. Då kom Eddie på en fantastisk uppfinning, det var det bästa på länge. HÅRTORKEN! Den gick på högsta värmen under täcket och jösses vad skönt det var. Man blev varm i hela kroppen och smärtorna nästan försvann, det var så underbart. Han är riktigt påhittig, han :D

Men med inte bara en utan 2 st konvektorelement som eldade för fulla muggar, en hårtork som blåste halva nätterna och tv:n som vart på i princip dygnet runt ser jag inte direkt fram emot nästa månads elräkning haha. Men guuuud var skönt det var att vara varm :) 

RSS 2.0