Vilken skitdag det var igår

Ja, allt som kunde gå fel gick fel. Internet funkar inte heller längre på 2 veckor så det blir ingen uppdatering här på ett tag skulle jag gissa (nu sitter jag på bibblan i mölnlycke och betalar räkningarna... självklart glömde jag ett par hemma så jag får troligtvis pallra mig hit imon igen,) Det är ju helt sjukt hur handikappad man blir utan internet :/

Dessutom var det en massa tjafs med chefer, ångest och en HEMSK bilolycka som jag berättar mer om nästa gång, nu hinner jag inte. Men usch, det var ruskigt :) vi klarade oss iaf =)

vi hörs

hm

Nu öser regnet ner. Så mysigt! Jag och Lajkis hann in iaf från långpromenaden till Härryda kennel, där finns så fina hundvalpar som jag ville kolla på. Som tur är så är det en ras som jag inte vill ha, annars hade det vart jobbigt att kolla på valparna.

IMON KOMMER LÖÖÖÖNEN, fy fan vad den är efterlängtad nu!

Facebook

Där ser man, nu har Eddie fixat facebook och lagt upp en massa fula bilder... tror iofs inte han kommer bli speciellt aktiv men ändå, ett genombrott hahaha... Kolla in honom


Melon och jordgubbar

Svajigt väder verkligen. Man pendlar från att svettas ihjäl till att frysa sönder och så har det varit i flera dagar. Hoppas det blir sommar på riktigt snart. Det här har varit och kommer bli en trevlig långhelg (som började redan i tisdags med grannarna)

I tisdags var Sofie här och vi hade det supertrevligt. Vi gick till sjön och badade (hundarna) och fikade. Alltid kul när hon kommer på besök. Senare på kvällen var det lite dricka och Alias-spel en våning upp där jag och Eddie vann överlägset mot de andra, gud jag älskar verkligen att vinna haha. På onsdagen var det jobb och jobbintervju och senare på kvällen grillade vi och hade någon form av öl och vinkväll. Jättekul. Men däremot måste vi fått någon knäpp för den natten gick vi ut på långpromenad, ja natten (!). Det är ju inte så att det är en himla massa gatubelysning här ute på landet haha och det var ruskigt kallt men det gick ändå rätt bra, alla 79 minuterna ;)

Dagen efter det så jobbade jag, och eddie var ledig (omvända roller alltså) och efter det kom Emil och Andres på en snabbvisit och kollade på Sagan om ringen- jakten på gollum. Dom stannade inte speciellt länge utan åkte hem efter ett par timmar. Igår var det städning och matte-tenta som stog på listan och efter det spelade vi Kampen mellan kvinna och man. Vi var 5 tjejer och 4 killar men det var ändå lika roligt när vi vann. Det är ju bara att inse: Killarnas frågor är lättare så det är ju rättvist att dom var en mindre haha.



så här ser det ut när Sofie tar med sig sommaren... MUUUMS


Och bilder på några av grannarna:






Jahopp vi syns!


Vad bra det känns idag

Idag är en positiv dag. Det känns verkligen jättebra. Det kanske låter ironiskt för jag har INGA pengar, alldeles för lite jobb denna veckan, behöver nya möbler, nya skor, KLIPPA MIG (nu mer än nånsin, håret änna faller av) och köpa nya kläder. Har ingen god mat hemma att göra så det blir säkert något äckligt. Behöver besöka både tandläkaren och öronläkaren (ganska snart, helst igår) och det är grått och blåsigt. Men jag är superglad. Härligt att man kan vara det ibland också. :D

Hade tänkt öppna en flaska vin och grilla ikväll, det hade vart mysigt men sen kom jag på att jag inte hade några pengar, synd. Tråkigt att allt ska handla om pengar hela tiden :(

Iofs, det är ju inte en gnutta sol på himlen så det är väl skit samma..

Mors!



Ps. Min hårddisk är sönder, och jag börjar bli trött på att inte ha några bilder. Jag saknar dom! Någon som kan fixa en kraschad hårddisk? Fysiskt alltså. Den är i tusen bitar efter en jobbig dag för ett tag sen ;)

 

Typiskt

Nu ska jag ha ett bortskämt "problem". Det är så typiskt när allt händer vid fel tidpunkt. Ni vet när man gick på lågstadiet och hade en jättetråkig skolgård och den blev totalrenoverad och jätterolig att leka på samma år man börjar på högstadiet. Eller när man tecknar abbonemang på en telefon man kollat på länge, och man blir halvt ruinerad och 2 dagar senare blir det halva månadskostnaden. Det är typiskt!

Nu har det hänt igen. Min absoluta favoritaffär som finns i partille och västra frölunda i gbg är Di Moda. Kan gå där i timmar och ibland åker när jag åker till borås är det klart den affären jag går till först. Jag känner personalen (inte alla såklart) och man får alltid fika när man kommer dit.  Jag saknade denna som f*n under Örebrotiden och nu har den Självklart kommit dit. Kunde den inte komma för 3-4 år sedan? Typiskt! haha. Nu finns den i Örebro iaf, det är ju nästan så att jag måste åka dit och kolla in den haha.

Det är ju ett företag som man kan franchisa. GUUD vad jag hade velat starta en Dimodabutik men det är ju det där med pengarna. Attans att allt ska handla om det. Annars hade jag ju varit klart den lyckligaste människan haha. Jag hoppas iaf att jag får min affär någon gång när pengarna regnar över min altan. Jag längtar!

10 år

Jag fick nyss ett sms av älsklingen. Det stog "vet du var det är för dag idag? Älskar dig (fortfarande)". Blev lite misstänksam när det stog "fortfarande" haha men jag svarade "Det är måndag idag :D det är den 18:e. Älskar dig med" och då skickade han tillbaka "18 maj- 1999.". Det datumet och endast det datumet, inget mer i smset. Började googla djupt i hjärndatorn och hittade en träff då jag kom på att idag är det 10 år sedan vi blev tillsammans första gången. Bara en sån där onödig fakta på måndagen såhär :D


tiden går så fort. Ha en trevlig dag


Solen

I morse upptäckte jag att jag hade el-uttag här på min "uteplats" så nu sitter jag med datorn i knät, solen är framme och det är STEEEKHETT. Det är så ljust så man får allt gissa sig till vad man skriver. Har svarta kläder på mig... ska nog byta om.. vänta lite..

Sådär ja!! Kan det bli underbarare? Jo man kan ju såklart dumpa datorn också, men se nej det går inte idag. Har lite att göra.

Jag klädde på mig "ut-och-gå-på-långpromenad-kläder" i morse, med koppel, vattenflaskor, bajspåsar och en massa hundgodis. Min tanke var att gå milen men jag fick tänka om när jag såg Lajka. Hon bara kollade på mig, la sig på rygg och suckade. Jag satte på henne koppel och försökte förgäves få med henne. Jag lockade med godis och sa tillochmed att katten var utanför. Lönlöst! Hon bara vände på sig och somnade om. Kanske kände hon på sig att det skulle bli SÅ HÄR varmt och att det inte gick att gå. Hundar är nog egentligen j*kligt smarta faktiskt och känner på sig sånt. Eller så var hon bara extra lat idag :D I vilket fall som helst var det bara att ge upp, klä av sig regnbrallorna och kängorna och sätta sig ute igen... (Kan man säga balkong? Eller heter det altan? Men altan ligger väl på marken?)

Är det någon som sett min kamerasladd till datorn? Börjar bli trött på att man inte kan föra över bilder :(


Promenad

Igår var vi på en lååång promenad, till lerum och tillbaka faktiskt. Aj aj aj vad det gjorde ont i fötterna då, hahaha. Det gör fortfarande lite ont, men börjar gå över. Annars var det en jättefin gångväg hela vägen (förutom de sista 300 meterna, fyyy). På vägen hittade vi en enormt fin badsjö (Hornasjön) som jag absolut ska prova. Vattnet var rent och det var jättefin strand, verkar inte vara så många som badar där heller =) Bilder på sjön och promenaden kommer... så fort ja hittat kamerasladden :D


I lördags var det rena släktträffen här, jättekul. Först kom min morbror och hans flickvän och gav oss en hel flyttlåda med plastblommor, vilket är jättebra haha. Efter det kom min kusin och en stund efter det min mamma. Någon timme efter det kom Eddies föräldrar och åt lite mat. Det blev lite snabbt och provisoriskt men det funkade. ALLA HADE MED SIG FIKA hahahaha, så det blev till att vi åt och åt och åt massa fikabröd, bullar, pajer, kakor och tårtor i omgångar hela dagen. Det kan INTE vara bra för tänderna, det där.

 Idag är jag uttråkad...

Hemma

Hemma, har ni tänkt på det ordet någon gång? Jag börjar fundera på om svenskan behöver fler ord till just det ordet. Hemma säger vi till flera saker. Är det ett barn som har skiljda föräldrar så säger dom att dom ska "Hem" när dom är hos ena föräldern, och när dom är hos den andra så säger dom också att dom ska "hem".
 
Är man student i annan stad (eller flyttat för annan anledning) så åker man "hem" för att vara med släkt och gamla vänner. Sedan när man varit där en vecka (över jul eller vad det kan vara) så åker man "hem" till halmstad/umeå/malmö/ellerwhatever. (Nya hemorten) När vi bodde i Örebro så åkte vi "hem" till göteborg en del och efter helgen åkte vi "hem" igen till örebro.

Efter en dag på stan så drar man sig "hem". Detta är inte alltid bostaden, utan kan lika gärna betyda hem till området där man bor, eller samma stadsdel.

Är man utomlands eller ligger över på hotel av någon anledning så går man "hem" och sover efter en dag i stan med konferenser eller nöjen och efter helgen åker man "hem".

Knepigt det där. Jag ska uppfinna fler ord så man inte behöver lägga till ord hela tiden. (Hem till föräldrarna, Hem till ens egen lya, Hemstaden, Hem till pojkvännen)

Hemlighetsfull

Igår pratade jag med en kompis på msn. Hon sa att jag var alldeles för hemlighetsfull när det gäller mig själv. Hade inte haft en tanke på det innan, och iofs så tycker jag verkligen att man inte ska säga allt öppet i en blogg, men här är en lista som jag snott från denna tjej. Hon sa att jag aldrig skulle våga svara ärligt men ja ska försöka. Tycker såna här listor egentligen är rätt löjliga, speciellt när folk 30+ gör det men men den som vill "veta mer om mig" får gärna läsa... andra skiter i det :D


Namn: Lina Bergström
Årsmodell: 1988 (fungerar som en klocka men lite rostig i hörnen)
Bor: Härsjödamm i Härryda
Familj: Eddie Lysvret är väl numera närmsta familjen ;)

Har du husdjur: Japp en dammråtta vid namn Lajka.. (Nä, jag skoja)
Röker du?: Nej, det skulle jag aldrig ha råd med
Bor du hemma?: Vem bor INTE hemma? ;)
Har du ett eget rum?: Näjj får allt dela med Eddie, men tvättstugan kan väl räknas som min hehe

Vad gör du just nu?: Bakar kardemummamuffins
Varför?: Brödet tog slut
Kan du måla?: Inte bra
Vad ska du göra sen?: Laga mat
Längtar du tills imon:? Absolut inte
Varför?: För att jag inte får göra det jag vill göra, och jag måste göra sånt jag hatar att göra

Har du någon gång druckit?: Det får man allt hoppas
Har du någon gång rökt?: Självklart... mest skinka
Hur många barn vill du ha?: 4, men den drömmen är skrotad för länge sen
Vad gillar du?: Solsken, regn (ja, antingen eller, inget mitt emellan), presenter, utlandssemestrar, havet, jordgubbar, köra vattenskoter, Lajka, boxning, att sitta hos frisören (faktiskt), barn, grillning, pengar (höhö), jul, laga mat, lukten av nytvättat, värmeljus, scrapkurser med ingela och inredning
Vad gillar du inte?: Volleyboll, Elräkningar, ful hårutväxt, blåst (det gör ont i öronen), gravida som dricker alkohol, poliser, radiotjänst, mygg och andra insekter (ni ska dööö), ärter, lukten av diskmedel, socialtjänsten och tovigt hår.

Har du pojkvän?: ...
Har du någon gång haft sex?: Jag brukar ha SEX obesvarade mail
Tror du någon kommer läsa denna lista:? Det tror jag inte
Varför?: Det kan ju inte vara så svårt att fråga om man vill veta någonting
Är du ledsen:? Inte just nu
Vill du ha en tatuering:? Ja, men det får vänta en sisådär 2-300 kg hehe ;)


Favoritdryck?: Sodastreamad citronvatten eller coca-cola
Och alkoholhaltig dryck:? Det beror ju på vad man äter. Rieslingvin är en favorit, speciellt guntrum riesling och äter man kött passar merlotvin bra. Godaste drinken är ju Gin Fizz (ja, jag älskar citron) eller Kinky Amanda. Kvällsdrinken är Brandy Alexander mmmm mumma.
Kan du mer än andra om spritsorter?: Det får man verkligen hoppas annars var 25000 åt helvete haha
Har du tröttnat på dessa frågor:? Jupp

Fundering

Det finns en person som jag saknar väldigt mycket. Hon är jättetrevlig och vi hade grymt kul ihop. Vi var verkligen bra kompisar. En dag förändrades det och allting tog slut. Inte pga av ett bråk utan av annan anledning. Jag vet hur jag ska få tag på henne, men vad ska jag säga? Hur skulle ni börja ett samtal (på typ msn) med någon som ni känt så himla bra för länge sen, men nu är en främling igen? Hon har också fått ett helt nytt liv (vilket är kanon för henne, men som gör att vi inte direkt kan "prata minnen")

Trött så trött

Jag är grymt trött idag, jag kan inte förstå varför. Jag kunde knappt komma upp ur sängen i morse. Jag menar, det är inte direkt så att jag har någonting att vara trött över. Jag har ingen anledning haha. Men jag antar att man bara har trötta dagar ibland, oavsett om man gjort något eller inte.
 
Jag har kommit på en sak. Jag gillar verkligen inte att jobba som säljare. Jag kan nog erkänna att jag är ganska bra på det och att jag har "säljartänket" men jag tycker faktiskt inte att det är roligt. Jag har flera extrajobb som säljare och det är också dom jobberbjudanden som regnar över mig men eftersom det oftast är ruskigt dålig provision så tjänar jag mer på mina (alla) extrajobb och har betydligt mer fritid (vilket inte direkt är prio ett men men).

Jag tar ofta säljjobb för att "ha jobb" och då byggs ju självklart meritlistan på, vilket gör att jag får de jobben lättare senare. Det gör ju så att jag bygger min egen onda cirkel. Jag vet, det är verkligen ett i-landsproblem och låter kanske bortskämt men varför är jag så dum att jag inte ger mer tid till att skaffa erfarenhet inom ett annat område istället? Ibland blir jag så trött på mig själv. Jag har flera extrajobb inom försäljning, och eftersom jag tycker det är dödstråkigt blir det ju att man aldrig riktigt gör det helhjärtat ändå och så blir det bara en jobbig tillvaro. Sen "skyller" jag att jag inte har tid med en praktikplats någonstans eller så för att jag har för mycket jobb att göra... men anledningen till att jag har för mycket att göra hela tiden är för att jag gör det så halvhjärtat och långsamt (för att jag tycker att det är så förbannat j*kla tråkigt).... knepig cirkel det där *-)


Vem kunde ana?

Ja, det största att berätta nu är att jag har blivit Härrydabo. Ja, jag vet, vem kunde gissa det? Inte jag iallafall haha. Varför har jag inte sagt någonting innan då? Jo det gick VÄLDIGT FORT egentligen. Vi visste inte helt säkert om vi skulle få lägenheten förrän på onsdagen, och flyttlasset gick på fredagen. Här gäller snabba puckar.

Flytten gick ganska smidifgt och allting är faktiskt färdigt. Det är såklart lite detaljer som tavlor m.m kvar men det är ju ingen som jagar mig med blåslampa om det. Sen så behöver vi också ca 3 nya byråer så ifall ni ser några billiga någonstans eller vet någon som ska slänga sina så tar vi tacksamt emot dom! :D

Ni är alltså alla nu välkomna igen oavsett tid på dygnet! Ni får komma och kolla in nya lyan

RSS 2.0