Diska kanske?

Jag har det superbra här hemma. Jag diskar nästan aldrig... Alltså jag diskar kanske 1 gång av 10! Här hemma får inte jag diska och eddie får inte städa eller plocka undan. Han tycker jag använder för mycket diskmedel och slösar på platsen vid diskhon (vi har det rätt trångt). Jag tycker han "städar" katastrofalt dåligt. Han använder våt trasa när han ska damma och alldeles för mycket rengöringsmedel till toan (läs en halv flaska). Det blir ju iaf rent kan man tycka? Mjo visst, om det hade vart rätt medel eller att man använder det på rätt sätt haha. Jag trivs helt enkelt med att han inte städar och han trivs VÄLDIGT bra med att jag inte diskar..

Men idag tänkte jag diska trots att han inte vill det, och det är ÖVERFULLT med disk, Man borde verkligen ha diskmaskin så man får bort all skit. Jag hatar verkligen att diska så det blir alltid en överfull diskho innan jag börjar diska haha. Tur att man har en sambo som mer än gärna gör det haha. Nu när man är barnvakt åt en 10 månaders kille är det VÄLDIGT lätt att hitta på saker med honom istället för att ta tag i diskberget haha

Jag måste verkligen bli bättre på det där

Grattis!!!

Grattis till Sofie som fyller 25 år idag!!

Hipp hipp hurra hurra hurra HURRAAAAAA!!!


midsommar imon



Såklart det blir en kille!! En liten grabb :) Så kul med en liten prins :) Det var INTE det vi trodde här hemma hahaha. Naturligtvis var jag tvungen att visa en bild på pungen så ingen tror vi ljuger hahaha.

ÅÅÅH vad jag längtar, jag hoppas sommaren går ruskigt fort, och sen får han gärna lite tidigare, det gör mig ingenting alls!

Idag blir det café med Madde och sen storstädning hemma så vi kan bjuda på middag ikväll!

IMON ÄR DET MIDSOMMAR!! hej

Ultraljud i 3/4D

Innan jag börjar skriva har jag fått sagt till mig på kliniken att jag ska varna alla för att det kommer komma upp känsliga bilder. Ni kommer få se bebisens ansikte men också annat som man inte vill se som ligger i magen hahaha. Vill ni kolla på våran underbara älskling så läs vidare och scrolla ner men tänk på att bilderna kan vara jobbiga =)





Så igår var vi alltså på Ultraljud i 3D, det var så enormt häftigt. Det är tydligen en ganska ny ultraljudsform och endast ett fåtal kliniker har det i sverige. Vi var på Emma ultraljudsklinik. Dom finns här i göteborg på lindholmen och också i malmö. När vi kom in igenom dörren så tilltalade dom oss vid namn ("Hej Lina, vad kul att du kom. Ta med dig eddie och sätt dig i soffan") vilket både jag och Eddie reagerade på, hur ofta kommer vårdpersonal ihåg en sådär? Skitkul!

Vi kom in i ett kanonmysigt rum, som jag skulle kunna tänka mig att ha det hemma. Det var jättefina stora soffor med något designat soffbord, En skänk med massa modetidningar och en espressomaskin där muggarna var SÅÅ fina. Stora ljusa härliga gardiner och en STOOR bokhylla med mängder av böcker, tidningar, bärbara datorer m.m. Det var mängder av ljus i olika former och färger och jättemysigt. Någon som jobbade där kunde verkligen det där med inredning och detta var då väntrummet. Oerhört trevligt!

Visst tog det en stund innan vi kom in men det var allt värt väntan. Vi kom in i ett hyffsat stort rum som i princip var inrett som ett sovrum och där det skulle ligga en kall brits var istället en sängliknande soffbrits. Framför sängen var det en enorm plattskärm, mycket större än på rutinultraljudet. Kort sagt, eddie blev såld! Han satt brevid mig i en stor, skön fotölj brevid "sängen". Lite äckligt klet på magen (usch jag hatar det där) och så började hon =)


Här är bilden tagen precis emellan att suga på tummen och när h*n gnuggar sig i ögonen. Så sött =)


Så äckligt att se, samtidigt SÅ häftigt!


Det är inte exakt så här h*n kommer se ut vid födseln eftersom h*n är fortfarande så liten och långt ifrån färdig. Näsan och ögonen kommer stanna i samma storlek medans resten av kroppen "växer" in i det.


Kort sagt så var det enormt häftigt. Det var hur kul som helst att faktiskt "se" bebisen. Filmerna är otroligt mycket bättre och mer detaljerade än stillbilderna men eftersom att jag inte vet hur man lägger in filmer får ni helt enkelt nöja er med bilderna så länge haha. Jag skulle helt klart rekomendera det och jag är glad att vi gjorde det men jag skulle nog inte gjort det en gång till.


PS. Självklart vet jag könet, men ni får gissa vad ni tror att det är innan jag lägger ut det :D


O´boy!

Nu har jag strukit i mer än 4 timmar och det är då man inser varför man aldrig stryker hahaha. Usch det är så grymt tråkigt, jag stryker alldeles för sällan (och då blir det ju enorma berg när man väl stryker) men den sista tiden har jag vart löjligt dålig på att stryka så jag hade INGET kvar i linneskåpet, allt låg i strykhögen.

Men nu 8 påslakanset, 7 underlakan, 28 handdukar, 13 dukar, 6 par gardiner, 30 bordstabletter (6 st x 5 olika modeller) och 12 kökshanddukar senare är jag äntligen färdig!... med linneskåpet HAHA... imon får det bli resten, dvs alla kläderna, tur att jag har ganska få klädesplagg som behöver strykas =)

Jag har börjat operation skåp-städning vilket tar en hel del mer tid än jag trott från början. Därav min galna idé att stå och stryka hela linneskåpet haha... men jag hoppas att allt går in nu, vilket det inte gjort på ett bra tag eftersom allt tar sån mer plats när det inte är strukit och efter ett tag har man änna kastat in alla saker för att dom ska få plats haha. Nu är det allt rensat, kastat det jag inte längre använder eller vill ha och strykit samt vikt allting så nu ska skåpet bannemig gå både att stänga och så ska man dessutom hitta det man vill ha.

en smart man sa:
"Det är aldrig för lite förvaring en lägenhet har, utan för dålig logistik av lägenhetshavarna"

Alldeles riktigt hahaha

Sommardesign

Ja, nu är det verkligen sommar. Superfint väder, varmt och härligt. I skrivande stund är jag också röd som en kräfta i ansiktet hahaha. Då behövs det ju verkligen en ny bloggdesign..

MEN!! Den bloggdesignen jag håller på med just nu tar en himla massa mer tid än jag hade tänkt mig och eftersom jag var ruskigt trött på den gamla så slänger jag in en grön, skön sommardesign så länge. Jag tror alltså inte jag ska göra om den eftersom jag ändå inte tänkt spara den. Jag sitter vid lediga stunder på att göra den andra bloggdesignen så därför hoppas jag ju att den blir färdig hahaha. Men denna får gå så länge :D

tjohej!

Ps. Tänk vad kul det skulle vara om man faktiskt kunde sånt här haha

VAGNEN!!! :D

Japp nu har vi hämtat vagnen från fabriken. Så himla roligt! Som jag sa tidigare tycker många att det är idioti att köpa en helt ny vagn, men dels känner vi att vi faktiskt har råd att lägga dom pengarna och sen är det roligt att man kan köpa en helt splitter ny vagn. Egentligen är jag väldigt för att köpa begagnat, tycker det är super! Men det kan vara kul att ha nånting som man verkligen tycker om också!


här är den =) Bry er inte om den kassa bilden och att det inte direkt är städat hemma haha



Nu står den så fin inne i barnummet och väntar på att bli använd. Det kommer inte vara ett dugg jobbigt att den bara står där och står haha.. Tur att man inte börjar längta ännu mer nu haha


Det här med uppdatering

Det känns som om jag uppdaterar hela tiden! Åtminstone ett inlägg per dag men så är ju inte fallet. Det inser man tyvärr inte förrän man blir lite grinig på att ens vänner inte uppdaterat bloggarna på ett par dagar haha. Jag slår mig själv på fingrarna, idag!

Denna månaden har vart helt fantastisk, därav lite lite uppdatering. Vi har träffat folk vi inte träffat på länge, ätit mycket ute, träffat enormt trevliga vänner och familj, vart ute vid båten, åkt runt till olika städer, shoppat för en himla massa pengar, och gjort mycket annat kul. Härligt att det finns såna perioder att en hel månad har kännts fantastiskt också =)

På tal om att shoppa för alldeles för mycket pengar ja, Denna månaden har vi nog köpt mer saker än vad vi gjort på hela året. Först ut var en riktig kläddag för ett tag sedan, det var så mycket påsar att jag hade svårt att få hem dom. Strax därefter var det en heldag i ullared där vi var inne i gekås i 10 timmar, huja. Vi var nog i ullared sammanlagt 12, jösses amalia. Där blev det inte bara det vanliga utan mattor, kuddar, påslakanset, täcken, badrumsskåp, bilbarnstol och en massa annat som man inte brukar köpa där höhö. Dagen efter var det VAGNEN (åh så skoj, ska visa bild) och den var ju inte direkt billig heller... Idioti att köpa en splitter ny vagn kan man tycka men det var kul att få göra det också! =) Dagen efter blev det ÄNNU mer kläder när jag gick en dag på stan med sofie. Jaja, man lär sig av sina misstag hahaha


Alla dessa regler

Tummen ner för alla regler. Låt oss bryta dom! Vem säger att man måste man ha förlovningsringen på vänster ringfinger? Eller att man måste sova på natten och vara vaken på dagen? Eller att man inte får äta godis på vardagar? (jag menar, vad är det för något? haha) Att mascaran ska vara svart och inte rosa, att man inte kan blanda högklackat med mysbyxor och att man inte får röka chokladcigaretter när man är vuxen är också dumma dumma regler. Regler är till för att brytas!

Jag börjar därför dagen idag med middag istället för frukost. Det blir pasta med räkor i ostsås till frukost. Efter det blir det sockerkaka! Nu känns hela jag mer fri! hahaa

  


Datorn!

Nu har den nya datorn kommit!!! Yippie! (Nu väntar vi bara på skattepengarna, haha)

Det är konstigt, jag VET att datorn är helt ny, och oanvänd men ändå blir jag lite sur när Herrn inte kan ett enda av mina lösenord eller webadresser jag vart inne på. Sen ligger tangenterna på fel ställe och det finns INGENTING på datorn av mina program HAHAHA, detta är dagens I-landsproblem =) Om 3 dagar kommer jag bli lika grinig på den gamla datorn hahaha

Det är iaf underbart med en ny dator, halleluleja =) Så skönt att den inte blir förbannad och börjar ryka bara för att man sätter på facebook haha. Självklart kommer bilder på datorn alldeles strax, dessutom kommer naturligtvis en ny bloggdesign (för nu kan jag göra det hemma *smile*) men idag är det verkligen fullt upp!

Vi hörs senare!

Sova

Det är konstigt det där med sömn faktiskt.. Det finns folk som sover 12-14 timmar per natt... och såna som sover 3-4 timmar. När jag inte är gravid brukar jag sova mellan 5 och 5,5 timmar, det är ganska lagom. Nu när jag är gravid behöver jag betydligt mer! Nu brukar jag vilja sova åtminstone 6 timmar, 7 timmar är helt okej också haha.

Däremot sover jag jättedåligt! Jag har alltid i alla år haft svårt att sova men nu är det värre. Jag brukar sova ungefär 6x1 timme varje natt, ibland är det kortare innan jag vaknar. Jag har mardrömmar, värmeslag (eller fryser), har ont så att jag inte kan ligga i samma ställning, blir kissenödig och ja tusen andra anledningar hahaha. Jag sover som allra bäst på morgonen faktiskt, antagligen för att man inte "får" sova då. Det är ett 4-tal vänner som nästan varje dag ringer och väcker mig. Sent! Ibland tillochmed närmare 10-tiden på förmiddagen, och jag håller med, hade jag somnat 01-02 hade det vart katastrof! Men jag sover helt enkelt inte som andra, jag sover när jag kan eftersom det är så sällan. Är jag trött när klockan är 7 på morgonen går jag helt enkelt och lägger mig, endast för att få sova några timmar iaf.

Fruktansvärd lathet, i know men det är en av privilegierna när man är gravid och inte behöver tänka på någon än sig själv samt sjukskriven för smärtor. Det är inte många veckor kvar innan jag absolut inte kan ligga och lata mig hela morgnar så mycket möjligt att jag är lat... men den tiden kommer aldrig någonsin igen så jag får passa på :)


Godis

Godis, godis, godis. Och så lite mer godis. Kex, ost och vindruvor. Kakor, tårtor, bakelser. Chips, popcorn, salta kringlor. Och en himla massa liter läsk! Denna helgens godis har varit evig! Inte ens under jul äter jag såna mängder som det blivit denna helgen. Usch så äckligt, jag mår illa bara jag tänker på det nu, urk! Men det har varit en himla skojjig helg så det nästan vart värt alla tusen kilo godis och fet mat.

Nu ser vi fram emot att resten av veckan blir något nyttigare =)

Kort fredagsuppdatering

Klockan är inte ens tio på morgonen och jag har redan startat om datorn 6 ggr, man blir så sjukt irriterad! En dator ska klara av att ha uppe word-programmet åtminstone i 1 timme tycker jag allt.. Den nya datorn kommer på måndag, det ska bli enormt härligt och skönt att slippa leva livet genom ett USB-minne och flänga fram och tillbaks till biblioteket. Tummen upp för den nya datorn :D

Ikväll blir det vinkväll (alkholfritt självklart, inte ens någon idé att kommentera det haha) med Alex och kattis, så skoj att umgås med dom eftersom vi ses så sällan :) Dessa två tjejer var mina föredetta grannar och det är tomt att bo utan dom :) Får passa på att träffa dom innan sommaren är slut =) Men först ska dagen spenderas ute vid vattnet i saltholmen, lovely!

Vrålhungrig så jag borde nog ta något att äta... men är inte det oerhört trisst att äta själv?

Borås. Mitt borås!

Borås är verkligen "min" stad. Jag älskar borås och vill flytta dit. Problemet är att jag vill flytta dit så mycket att jag nästan spricker! Nåja, kanske inte riktigt men ibland känns det verkligen så!




Varför just Borås kan man tycka, och ja, den frågan har jag ställt mig själv många gånger. Svaret har jag inte kommit fram till ännu men det är väl en blandning av dom enormt charmiga affärerna och caféerna, mysiga gångstråken, löjligt billiga bostäderna, centrumet, den trevliga högskolan och att jag verkligen känner mig hemma där, som att det är där jag borde vara. Dessutom är det inte ens en timma till gbg om jag skulle få släkt-abstinens

Det var kanon när jag jobbade i borås, kände mig "hemma" varje dag. Dont get me wrong, göteborg är FANTASTISKT! Jag älskar göteborg och kommer alltid göra det, men jag vill inte BO här, inte nu iaf. I göteborg (ja, säkert är det så i både stockholm och malmö också, men det hör inte till saken) är ALLTING dyrare, för att bo fint måste man vara oerhört rik eller oerhört dum (att lägga 10-15000 i kallhyra varje månad), bensinen kostar mer, precis som bilförsäkring och parkering. Maten är dyrare, nöjena likaså. Men framförallt så finns det inga lekplatser, naturliga grönområden eller så. Att cykla till jobbet är bara dumhet haha, och det saknar jag verkligen, att CYKLA! Att ha möjligheten att äga cykel istället för bil (Örebro, halleluleja i det avseendet).

Varför inte bara flytta då? Jo, tro mig, det är målet men det är inte "bara att". Jag vill gärna ha jobb i Borås (eddie skiter i vilket, han pendlar gärna) men skulle jag inte få det så har vi alltså 2 st pendlingskostnader till och från göteborg (vilket ändå skulle bli billigare än vi bor nu) men det försvinner MINST 2 timmar extra per dag som man sitter på 40:vägen och med en liten liten nyfödd parvel hemma är det inte så roligt! Vi har kollat på lägenheter många ggr i borås och överlag är det väldigt fina lägenheter (finns fortfarande en som såldes för över ett år sen jag absolut inte kan släppa hahaha) men oftast går dom över det vi kan lägga i bud ganska snabbt eller så har vi inte fått jobbet som vi ville ha. Men vi ger oss INTE! Vi ska till borås, men varken jag eller Eddie har speciellt bråttom =)

Någon som har några kontakter i Borås som skulle kunna hjälpa mig om ca 1 år? :D


RSS 2.0