Recept till chokladpannacottan

Detta recept är väldigt enkelt, men det tar lite tid att göra. Jag brukar ha väldigt svårt med recept med gelatinblad en det gick alldeles utmärkt när det är så få ingridienser. När man lägger upp den färdiga sörjan i portionsformarna ser det väldigt lite ut, men det räcker! Den är väldigt mäktig! Men däremot tycker jag att det ska vara 120 gr choklad istället för 100. Perfekt efterrätt. Hoppas det smakar!



2
dl vispgrädde
2
2 msk socker
100
100 g marabou mjölkchoklad
0.75
0.75 st gelatinblad

Gör så här

1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.


Kommentarer
Postat av: Stina

pannacotta är helt underbart gott:) Jag bruka lägga ner bären i skålen innan jag häller ner röran, och sen lägga lite mer bär uppe på:D Så blire lite mer smak och inte så sött:)

2010-05-05 @ 18:05:27
URL: http://schtina.blogg.se/
Postat av: Zandra

Vadå 0.75 ST gelatinblad. 3/4 menar du eller?

2010-05-06 @ 09:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0